23948sdkhjf

Den første av tre Doggerbank-giganter ankom Aibel

Så er endelig den første plattformen som skal ut på Dogger Bank A ankommet Aibel i Haugesund. Til sammen skal tre plattformer innom Abeils verft før de skal plasseres ut i Nordsjøen.

Det er Aibels Haugesund-verft som skal ferdigstille plattformene.

Den første ankom Haugesund lørdag, Og to til vil komme de neste årene. Alle tre plattformene skal ut på det det som blir verdens største havvindpark. Den blir liggende i britisk sektor i Nordsjøen.

Fikk kontrakt på alle tre

Det er gått mer enn to og et halvt år siden Aibel vant kontrakten på to omformerplattformer. De to har fått navnene Dogger Bank A og B, og Aibel vant også en tilvarende ferdigstillelseskontrakt for prosjektet DolWin 5. Den samlede verdien på kontraktene var ifølge Haugesunds Avis (HA) på 8 milliarder kroner.

FRA THAILAND: De første arbeiedene på Dogger Bank-plattformene gjøres ved Aibels verft i Thailand. FOTO: AIBEL

I februar i fjor det klart at Aibel også skulle bygge den den tredje plattformen – Dogger Bank C. Denne kontrakten har en verdi på minst en milliard kroner.

"Store bokser"

HA skriver at «plattformene er kort fortalt store «bokser» som får inn vekselstrøm via kabler fra vindmøllene på feltet. På plattformen blir strømmen omformet til likestrøm, og sendes i kabler inn til land. Her vil strømmen på nytt bli omformet til vekselstrøm, og sendes ut i strømnettet».

Vindturbinene på Dogger Bank skal sørge for energi til mer enn seks millioner husstander, og Aibel samarbeider med Hitachi om byggingen.

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094