23948sdkhjf

«Havila Capella» kan seile igjen førstkommende tirsdag

I flere uker har kystruteskipet «Havila Capella» ligget til kai på grunn av sanksjoner mot Russland og problemer med forsikingen. Men nå kan skipet seile igjen.

Det melder Havila Kystruten, som opplyser at «Havila Capella» kaster loss fra havna i Bergen tirsdag 28.juni.

Det skjer etter at kystruteskipet har ligget til kai i flere uker grunnet først sanksjonene mot det russiske leasingselskapet og deretter forsikringstrøbbel.

Vært sterke i troen på løsning

– Vi har hele tiden vært sterke i troen på en løsning og har valgt å holde alle i jobb. Det er vi glade for nå. Vi har et motivert mannskap om bord som har vist stor stå-på-vilje i en krevende situasjon, og som nå gleder seg stort til å vise fram det beste av norskekysten til våre gjester, sier Havila-sjef Bent Martini i en pressemelding.

«Havila Capella» ble satt i trafikk langs Norskekysten etter flere forsinkelser med leveransen av skipet. Når det så ble satt i drift, gikk det ikke mange dagene før det måtte legge til kai grunnet Russlands krigføring mot Ukraina.

Retten ga klarsignal

Men mandag denne uka ga Hordaland tingrett skipet rett til å seile langs kysten i to år, og dermed kan selskapets oppfylle kontrakten med Samferdselsdepartementet.

Kilde: NTB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078