23948sdkhjf

Bertel O. Steen Power Solutions kjøper Servogear

Bertel O. Steen Power Solutions kjøper teknologibedriften Servogear, og styrker sin posisjon som leverandør av integrerte fremdriftsløsninger for det grønne skiftet innen den maritime næringen.

Bømlo-baserte Servogear er en ledende norsk leverandør av fremdriftssystemer, basert på CPPdesign (Controllable Pitch Propeller) til det internasjonale hurtigbåtmarkedet.

Selskapet hadde i 2021 en omsetning på 126 MNOK, hvor 60 prosent gikk til eksport. Servogear ble grunnlagt i 1973 av Leif Magnus Endresen og har siden oppstarten utviklet seg til å bli en betydelig internasjonal leverandør av høyeffektive fremdriftssystemer i flere fartøysegmenter. Produktleveransene inkluderer gir, kontrollsystemer og det unike vripropellsystemet til Servogear. Gjennom snart 50 år har selskapet levert mer enn 1800 installasjoner til kunder over hele verden.

CPP-portefølje

Bertel O. Steen Power Solutions har over flere 10-år vært en ledende leverandør av fremdriftsløsninger for hurtiggående fartøy.

- Etter oppkjøpet av Servogear, vil gruppen kunne tilby komplette og integrerte fremdriftsløsninger med dieselmotorer, hybride/elektriske energisystemer samt markedets mest effektive CPP-portefølje, sier Ove Johan Solem, CEO i Bertel O. Steen Power Solutions.

– Bertel O. Steen Power Solutions er en ideell partner, og som ny eier av Servogear vil de sikre selskapets videre internasjonale vekst, og bidra til å sikre arbeidsplassene på Bømlo. Bertel O. Steen Power Solutions satsning over flere år på utvikling av hybride og elektriske fremdriftsløsninger, kombinert med Servogear’s unike og energieffektive propulsjonssystem gir en sterk industriell aktør innen det maritime grønne skiftet, sier Rolf Haldorsen, styreleder i Servogear.

Sterk inntektsutvikling i fjor

- Servogear oppnådde i 2021 en sterk inntektsutvikling takket være innsatsen til alle våre ansatte og vår solide markedsposisjon. Bertel O. Steen er en perfekt eier for selskapet i den neste fasen, og de vil tilføre oss nødvendig kompetanse og ressurser for å ta de neste stegene videre. Sammen vil de to selskapene fortsette å investere i utvikling av neste generasjons fremdriftsteknologi, for å kunne levere de mest energieffektive løsningene i vår bransje, fortsetter Haldorsen.

– Servogear har en unik kompetanse innen hydrodynamikk, og selskapets EcoFlow PropulsorTM løsninger vil gi Bertel O. Steen Power Solutions mulighet til å tilby integrerte fremdriftsløsninger fra bro til propell for raske og lette fartøy hvor vekt og energieffektivitet står i fokus. Bertel O. Steen Power Solutions får også med dette oppkjøpet en internasjonal tilstedeværelse hvor vi kan tilby effektive løsninger til både eksisterende og nye kunder. Vårt unike servicetilbud som er bygget opp over mange år for å betjene kunder med store krav til oppetid, vil nå utvides til å gi enda større kundeverdi, sier Solem.

Kilde: Bertel O. Steen

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125