23948sdkhjf

SSAB inngår samarbeid om fossilfritt stål for bilindustrien

SSAB har inngått en avtale med USA-baserte Shape Corp., en global direkteleverandør av lette karosserikonstruksjoner, om å leverere kollisjonsbeskyttelsessystem og karosseridetaljer i fossilfritt stål til markedet.

Shape kommer til å teste SSABs fossilfrie stål, det første stålproduktet produsert med hydrogen ved HYBRIT-teknologien, til bruk i bilindustrien.

– Vi er glade for å kunne ønske Shape velkommen som vår første partner for fossilfritt stål i USA, og ser fram til at vi sammen kan utforske forskjellige måter å redusere klimaendringene på. Etterspørselen etter fossilfritt stål øker, noe som er en av grunnene til at SSAB har sagt at den grønne omstillingen med ambisjonen om å eliminere CO2-utslippet rundt 2030, skal skje tidligere, sier konsernsjef Martin Lindqvist hos SSAB.

Langvarig samarbeid

– Shape fortsetter å lede bransjen med innovative, lette løsninger for neste generasjon kjøretøy. Dessuten har vi satt oss et modig bærekraftsmål om å være et CO2-fritt selskap innen 2035. Vårt langvare partnerskap med SSAB er tuftet på flere års samarbeide, og gjensidig respekt mellom våre bedrifter. Jeg er svært fornøyd med å kunne samarbeide med SSAB for å kommersialisere deres nye forssilfrie HYBRIF-teknologi for stål, og å være først med å kunne markedsføre kollisjonsbeskyttelsessystem og karosseridetaljer for våre kunder. Vi ser på dette som en gevinst for våre kunder, for miljøet og for Shape, sier konsernsjef Mark White i Shape Corp.

SSAB har som målsetning å kunne levere fossilfritt stål til markedet i kommersiell skala i løpet av 2026. SSAB samarbeider med jernmalmsprodusenten LKAB og energiselskapet Vattenfall som en del av HYBRIT-initiativet for å utvikle en verdikjede for fossilfri jern- og stål-produksjon, til fordel for tradisjonell stålproduksjon. HYBRIT-prosessen eliminerer praktisk talt alle CO2-utslippene i stålproduksjonen.

Lettere biler

Shape har på sin side sagt at de skal redusere sine globale CO2-utslipp med 30 prosent innen 2030, og være helt CO2-frie i 2035. Samtidig jobber selskapet med å redusere CO2-utslippene både i produksjonen og for sluttbrukerne gjennom å gjøre produktene lettere for kundene, som også bidrar til å minske klimaendringene.

 

 

Kilde: SSAB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093