23948sdkhjf

SSAB inngår samarbeid om fossilfritt stål for bilindustrien

SSAB har inngått en avtale med USA-baserte Shape Corp., en global direkteleverandør av lette karosserikonstruksjoner, om å leverere kollisjonsbeskyttelsessystem og karosseridetaljer i fossilfritt stål til markedet.

Shape kommer til å teste SSABs fossilfrie stål, det første stålproduktet produsert med hydrogen ved HYBRIT-teknologien, til bruk i bilindustrien.

– Vi er glade for å kunne ønske Shape velkommen som vår første partner for fossilfritt stål i USA, og ser fram til at vi sammen kan utforske forskjellige måter å redusere klimaendringene på. Etterspørselen etter fossilfritt stål øker, noe som er en av grunnene til at SSAB har sagt at den grønne omstillingen med ambisjonen om å eliminere CO2-utslippet rundt 2030, skal skje tidligere, sier konsernsjef Martin Lindqvist hos SSAB.

Langvarig samarbeid

– Shape fortsetter å lede bransjen med innovative, lette løsninger for neste generasjon kjøretøy. Dessuten har vi satt oss et modig bærekraftsmål om å være et CO2-fritt selskap innen 2035. Vårt langvare partnerskap med SSAB er tuftet på flere års samarbeide, og gjensidig respekt mellom våre bedrifter. Jeg er svært fornøyd med å kunne samarbeide med SSAB for å kommersialisere deres nye forssilfrie HYBRIF-teknologi for stål, og å være først med å kunne markedsføre kollisjonsbeskyttelsessystem og karosseridetaljer for våre kunder. Vi ser på dette som en gevinst for våre kunder, for miljøet og for Shape, sier konsernsjef Mark White i Shape Corp.

SSAB har som målsetning å kunne levere fossilfritt stål til markedet i kommersiell skala i løpet av 2026. SSAB samarbeider med jernmalmsprodusenten LKAB og energiselskapet Vattenfall som en del av HYBRIT-initiativet for å utvikle en verdikjede for fossilfri jern- og stål-produksjon, til fordel for tradisjonell stålproduksjon. HYBRIT-prosessen eliminerer praktisk talt alle CO2-utslippene i stålproduksjonen.

Lettere biler

Shape har på sin side sagt at de skal redusere sine globale CO2-utslipp med 30 prosent innen 2030, og være helt CO2-frie i 2035. Samtidig jobber selskapet med å redusere CO2-utslippene både i produksjonen og for sluttbrukerne gjennom å gjøre produktene lettere for kundene, som også bidrar til å minske klimaendringene.

 

 

Kilde: SSAB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
EU og USA vurderer klimatoll på kinesisk stål
Edvard Grieg og Ivar Aasen får kraft fra land
God økning for leverandørindustrien
Norske Stansefabrikken utvider i Litauen
Sikret seg milliardkontrakt - må ansette nærmere 60 nye medarbeidere
All time high for TESS’ slangesalg
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125