23948sdkhjf

Volstad Maritime bestiller batteripakke fra NES til subseafartøy

Volstad Maritime har tildelt Norwegian Electric Systems AS (NES) en kontrakt for å levere batteripakke og kontrollsystem for batterilading til subsea konstruksjonsfartøyet «M/S Volantis».

NES, som spesialiserer seg på bærekraftig energidesign og smartkontroll, skal levere utstyret til «Volantis» i forbindelse med en kommende fartøysoppgradering til batteristrøm før fartøyet går på en ny charterkontrakt tidlig i 2023.

Erfaring

– Vi har erfaring fra en rekke tilsvarende batterioppgraderinger for flere PSV-er. Det er de samme prinsippene vi legger til grunn når vi nå skal bistå med å oppgradere et subsea konstruksjonsfartøy, sier Egil Bremnes, salgssjef i NES.

«Volantis» er et subsea konstruksjonsfartøy som er utstyrt med dynamisk posisjoneringssystem og en 150 tonns hivkompensert kran. Fartøyet er 107 meter langt. De seneste årene har «Volantis» operert i Mexicogulfen.

Et skritt framover

Volstad Maritime, som har hovedkontor i Ålesund, var et av de første offshorerederiene som oppnådde IMO 50001-akkrediteringen for «Energy Management Standard». Installasjonen av batterier på «Volantis» tar dette arbeidet enda et skritt fremover.

NES skal anvende selskapets tre norske anlegg, i henholdsvis Bergen (hovedkontor), Egersund og Ålesund, for å designe, sammenstille og teste batteripakken og kontrollsystemet. Utstyret skal etter planen leveres i første kvartal 2023. NES har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

NES er et datterselskap av HAV Group ASA, som er notert på Euronext Growth i Oslo.

Kilde: Norwegian Electric Systems AS (NES)

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Brødrene Aa bygger den første førerløse passasjerferja
Ulykkesskipet «Rocknes» har mer enn nok å gjøre
Saltdalshytta: Ikke avklart hvem som må slutte
Ukrainere vil kjøpe slovakisk stålverk
Milliardkontrakter for DeepOcean
Tror ikke på corten som årsak til brukollaps
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.162