23948sdkhjf

Volstad Maritime bestiller batteripakke fra NES til subseafartøy

Volstad Maritime har tildelt Norwegian Electric Systems AS (NES) en kontrakt for å levere batteripakke og kontrollsystem for batterilading til subsea konstruksjonsfartøyet «M/S Volantis».

NES, som spesialiserer seg på bærekraftig energidesign og smartkontroll, skal levere utstyret til «Volantis» i forbindelse med en kommende fartøysoppgradering til batteristrøm før fartøyet går på en ny charterkontrakt tidlig i 2023.

Erfaring

– Vi har erfaring fra en rekke tilsvarende batterioppgraderinger for flere PSV-er. Det er de samme prinsippene vi legger til grunn når vi nå skal bistå med å oppgradere et subsea konstruksjonsfartøy, sier Egil Bremnes, salgssjef i NES.

«Volantis» er et subsea konstruksjonsfartøy som er utstyrt med dynamisk posisjoneringssystem og en 150 tonns hivkompensert kran. Fartøyet er 107 meter langt. De seneste årene har «Volantis» operert i Mexicogulfen.

Et skritt framover

Volstad Maritime, som har hovedkontor i Ålesund, var et av de første offshorerederiene som oppnådde IMO 50001-akkrediteringen for «Energy Management Standard». Installasjonen av batterier på «Volantis» tar dette arbeidet enda et skritt fremover.

NES skal anvende selskapets tre norske anlegg, i henholdsvis Bergen (hovedkontor), Egersund og Ålesund, for å designe, sammenstille og teste batteripakken og kontrollsystemet. Utstyret skal etter planen leveres i første kvartal 2023. NES har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

NES er et datterselskap av HAV Group ASA, som er notert på Euronext Growth i Oslo.

Kilde: Norwegian Electric Systems AS (NES)

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125