23948sdkhjf

Alcoa ønsker å øke smeltekapasisteten i Mosjøen

Alcoa Corporation, som eier smelteverket i Mosjøen, investerer 500 millioner kroner i et vekstprosjekt. Det betyr at smeltekapasiteten ved verket i Mosjøen økes med 14.000 tonn årlig.

– Det viser et moderselskap som ser verdien i Mosjøen og som er villig til å satse i Norge, sier verksdirektør Roy Hammer i en pressemelding.

I Mosjøen har de i dag en kapasitet, altså hva de kan produsere under optimale forhold, på 200.000 metriske tonn pr. år. Målet er at dette skal økes til 214.000 tonn innen 2026, noe som betyr at enda flere valseemner blir laget.

500 millioner på infrastruktur

I tillegg til direkte investeringer på om lag 500 millioner må også et stort beløp brukes på annen planlagt infrastruktur.

Strømstyrken inn på elektrolysehallene skal økes, inkludert installasjonen av nye strømførende kabler og likeretter. Alcoa vil også øke produksjonen ved å utnytte eksisterende utstyr mer effektivt. Dermed vil også Alcoa kunne produsere mer primæraluminium på eksisterende ovner, heter det videre i pressemeldingen.

SATSER I MOSJØEN: Alcoa satser ved å investere i Mosjøen. FOTO: ALCOA

– Vi fortsetter med å se på mulighetene for å øke kapasiteten vår gjennom forbedringer og investeringer, sier John Slaven som er Executive Vice president og Chief Operations Officer i Alcoa.

Stor aluminium-etterspørsel

Investeringen gjør at fabrikken i Mosjøen er i posisjon til å møte kravene fra kunder som ønsker Alcoa sine produkter av høy kvalitet, står det i pressemeldingen. Det er for tiden stor etterspørsel etter aluminium.

Alcoa annonserte tidligere i år en ny induksjonsovn som bruker fornybar energi til å smelte og resirkulere skrapmetall. De siste tre årene har Alcoa investert mer enn en halv milliard i Mosjøen, og dagens melding er en ny bekreftelse på satsingen i byen.

Kilde: Alcoa

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156