23948sdkhjf

HMR Hydeq sikret seg millionkontrakter

Og nå trenger Årdalsbedriften flere ansatte.

– Vi er inne i en tid der det er mye positivt som skjer, med svært mange store forespørsler. Basert på det og framtida ser vi et behov for flere flinke folk, sier Endre Røyrvik, daglig leder i HMR Hydeq i Årdal, til Sogn Avis.

Omsetter for 170 millioner

HMR Hydeqs forretningside er først og fremst å utvikle og bygge mobile og stasjonære utstyr for aluminiumsindustrien. Bedriften er nærmeste nabo til Hydro Årdal, og har en rekke kunder inn mot dette segmentet.

Ifølge Sogn Avis er Årdal-selskapet ett av sju selskap i et større konsern, og i fjor omsatte HMR Hydeq for om lag 170 millioner kroner. Bedriften har 80 ansatte.

TRENGER FLERE: Gode tider gjør at daglig leder i Årdalsbedriften HMR Hydeq, Endre Røyrvik, trenger flere ansatte. FOTO: HMR GROUP

Tappevogner

Trolig er de mest kjent for tappevognene, som leveres til hydroverk verden over, blant annet et aluminiumsverk i Qatar, der Hydro er deleier. I løpet av det siste året har de sikret seg et salg til dette selskapet på fem tappevogner, og leveransen utgjør dermed hele 40 millioner kroner.

– De er vår største kunde på ettermarkedet, og de kjøper mer eller mindre alt av reservedeler direkte fra oss, sier Røyrvik til lokalavisa.

De gode tidene og en tildeling av midler til et prosjekt på 13 millioner kroner, er det behov for flere hoder i selskapet. Prosjektet, som har en egeninvestering på 1,5 millioner kroner, går ut på å elektrifisere kjøretøy, som fram til nå har gått på diesel.

ALLSIDIG: HMR Hydeq driver innenfor flere bransjer. FOTO: HMR GROUP

Flere nye hoder

Det gjør at det skal ansettes flere, og med det nye prosjektet trengs det ekspertise på en annen type kompetanse enn det som har vært vanlig for bedriften fram til nå.

Utfordringen blir å tiltrekke seg folk med denne nye fagkompetansen. Det er nok svært få som egentlig vet hva HMR Hydeq driver på med.

– Vi må visa at vi har mer spennende oppgaver enn bare å skru, skifte motor og sette inn ny. Ungdommen i dag har kanskje litt andre interesser og bakgrunn enn den eldre garde. Samtidig går man inn i en alder med mer teknologi, der man treng unge som forstår det. Vi har behov for begge deler. Det er framtida, avslutter Røyrvik til Sogn Avis.

Kilde: Sogn Avis

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.595