23948sdkhjf

Aker Solutions-verftet i Egersund i rute til å bli klimanøytralt

I løpet av 2026 skal Aker Solutions verft i Egersund være klimanøytralt, altså ha null utslipp. Nå skriver selskapet at man er i god rute til å nå målet.

Å gå for null-utslipp ved verftet i Egersund er en del av Aker Solutions «Climate Action Plan», som ikke bare skal sørge for at all energi selskapet bruker skal komme fra fornybare ressurser, men også bidra til å forbedre oppvarmingssystemene for bruk av biogenetiske og elektriske ressurser.

Velge bærekraftige løsninger

Ved verftet i Egersund har man som målsetning å eliminere mer enn 90 prosent av utslippene ved å erstatte oljevarmere og i stedet bruke elektrisitet med et grønt sertifikat. Da må anlegget velge mer bærekraftige løsninger enn det som har vært tilfellet fram til i dag.

Ifølge Aker Solutions er det ikke bare selskapet selv som ser behovet for å bli mer bærekraftig og sørge for grønne løsninger. Også kravene fra kundene om at leverandørene skal ha fokus på grønne og bærekraftige løsninger er høye.

Prosjektet som nå foregår ved verftet i Egersund har sett på ni ulike teknologiske alternativer for å identifisere den beste løsningen for utslipp og kostnader. Valget falt på å bruke en energi-effektiv sjøvanns-varmepumpe med vann-basert distribusjon.

Reduserte gaffeltruck-kostnader

Det fornybare prosjektet I Egersund vil føre til en reduksjon av CO2-utslipp på om lag 2.000 tonn årlig. Bare det å bruke elektriske i stedet for dieseldrevne gaffeltrucker vil alene gi en besparelse på 100.000 kroner pr gaffeltruck i energikostnader.

Når prosjektet er ferdig, og endringene er endelige ved verftet i Egersund, er målet å gjøre tilsvarende bærekraftige endringer ved de andre tre verftene til Aker Solutions.

Kilde: Aker Solutions

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094