23948sdkhjf

Metallindustrien trekker den totale industriomsetningen opp

Industriomsetningen økte med hele 8,1 prosent i perioden februar – april 2022, sammenlignet med forrige tremåneders periode, ifølge sesongjusterte tall. Mye av veksten skyldes økte priser på industriprodukter der metallindustrien er en av næringene som trekker industriomsetningen mest opp.

Fra mars til april 2022 var det en moderat nedgang på 0,4 prosent.

Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå SSB).

Sesongjusterte tall viser at total industriomsetning økte med hele 8,1 prosent i perioden februar – april 2022, sammenlignet med den forrige tremånedersperioden. Det er særlig kraftig vekst i eksportomsetningen i denne perioden som bidrar til veksten, selv om hjemmemarkedet også viser økning.

Høy prisvekst bidro

Det var oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri sammen med metallindustri, som trakk industriomsetningen mest opp, med en oppgang på henholdsvis 11 og 17 prosent. Høy prisvekst er en viktig årsak den den sterke omsetningsveksten i disse næringene i tremånedersperioden.

Industriomsetningen hadde en nedgang på 0,4 prosent fra mars til april 2022, ifølge sesongjusterte tall.

Skipsbygging ned

Det var flere næringer som bidro til nedgangen. Næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri, samt bygging av skip og oljeplattformer hadde en nedgang på henholdsvis 9,6 og 5,4 prosent sammenliknet med forrige måned.

Økt omsetning for næringsmiddelindustri og metallindustri bidro mest til å dempe nedgangen i industriomsetingen.

 

 

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141