23948sdkhjf

Stålverket på Jørpeland reddes

Mye tyder på at et utenlandsk selskap kjøper opp Stavanger Steels stålverk på Jørpeland. Det vil i så fall kunne sikre 50 til 60 arbeidsplasser.

Det utenlandske selskapet skal kjøpe maskiner og utstyr ved stålverket som nå er under avvikling etter at det ble kjent at Stavanger Steel skulle legge det ned i løpet av første halvår i år.

Oppstart i august

Men nå melder lokalavisa Strandbuen at et utenlandsk selskap vil kjøpe utstyret og leie lokalene for å drive smelteverk, smie og maskinering. Og ikke nok med det: De har planer om å starte opp allerede i august.

Etter det lokalavisa kjenner til, skal det være snakk om et britisk selskap som er interessert i å ta over deler av stålverket.

Nylig var representanter fra oppkjøperne på Jørpeland for å se på stedet, og møte de ansatte. De nye eierne skal ha planer om å smelte 8.000 til 10.000 tonn stål, og det vil i så fall være dobbelt så mye som i dag.

Tidligere kunde

Oppkjøperen skal være en tidligere kunde av Stavanger Steel, og planen er å overta Stavanger-selskapets kunder og smelte om og støpe halvfabrikat som skal kunne brukes videre ved deres eget stålverk.

Fortsatt er det noen mennesker som jobber ved stålverket i dag. Disse vil få tilbud om jobb av den nye eieren. Det er snakk om kanskje 30 ansatte i starten, men etter hvert vil man nok ha bruk 40 til 50 ansatte.

Kilde: Strandbuen

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.116