23948sdkhjf

Omgjør 130 tonn stål til blomsterkasser

Våren og sommeren er tid for hagearbeid. Det merker Tronrud Engineering godt. I disse tider skal 130 tonn med stål bli til blomsterkasser.

Tronrud Engineering holder til på Solgård Skog utenfor Moss, og når våren og sommeren kommer er det ekstra mye å gjøre for bedriften.

Seks årsverk kreves til å produsere blomsterkasser av stål. Til sammen er det 130 tonn med stål som skal bli til blomsterkasser. Kassene er designet av Nesodden-firmaet Bybye Design, skriver Moss Avis.

Stål fra Sverige

Stålet kommer i utgangspunktet fra Sverige, og hver kasse består av flere lag med tynne stålplater som skal tåle all slags vær.

Å fikse i hagen og i hus er i vinden som aldri før og det er nonoe Mosse-bedriften Tronrud Engineering merker.

- Blomstekasseproduksjonen hos oss har økt med 30 prosent årlig, og i år ser vi en solid økning, selv om vi ennå ikke er kommet halvveis i år ennå, sier innkjøps- og logistikkansvarlig hos Tronrud Engineering, Ola Kvam til lokalavisa.

MASKINPARK: Tronrud Engineering Moss har en moderne maskinpark. FOTO: MASKINREGISTERET

Liten, men viktig kunde

ByBye Design er ingen stor kunde av bedriften. Oppdraget de gjør utgjør mindre enn 5 prosent av omsetningen. Likevel betyr det mye.

-De kunne flyttet dette utenlands, ikke minst nå hvor stålprisene er så høye. Vi har måttet redusere prisene, og vi har måttet benytte oss av vår innkjøpsmakt og vår maskinpark for å beholde kunden, sier Kvam videre.

Til daglig leverer Tronrud Engineering Moss mest til infrastruktur, energi, bygg og anlegg, og selskapet har hatt en fin utvikling siden det ble innlemmet i Tronrud-system i 2008. Før det het selskapet Moss Jern og Stanseindustri.

STÅLKASSER: Det er disse blomsterkassene i stål som Tronrud Engineering Moss ferdigstiller. FOTO: BEDD/BYBYE DESIGN

Vekstutfordringer

Men også Mosse-bedriften sliter med urolige tider, anskaffelse av råvarer og priser på disse. - Vi får dermed vekstutfordringer, så det er viktig for oss nå ha fokus på sikre driften, sier Kvam avslutningsvis.

 

Kilde: Moss Avis

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125