23948sdkhjf

Omgjør 130 tonn stål til blomsterkasser

Våren og sommeren er tid for hagearbeid. Det merker Tronrud Engineering godt. I disse tider skal 130 tonn med stål bli til blomsterkasser.

Tronrud Engineering holder til på Solgård Skog utenfor Moss, og når våren og sommeren kommer er det ekstra mye å gjøre for bedriften.

Seks årsverk kreves til å produsere blomsterkasser av stål. Til sammen er det 130 tonn med stål som skal bli til blomsterkasser. Kassene er designet av Nesodden-firmaet Bybye Design, skriver Moss Avis.

Stål fra Sverige

Stålet kommer i utgangspunktet fra Sverige, og hver kasse består av flere lag med tynne stålplater som skal tåle all slags vær.

Å fikse i hagen og i hus er i vinden som aldri før og det er nonoe Mosse-bedriften Tronrud Engineering merker.

- Blomstekasseproduksjonen hos oss har økt med 30 prosent årlig, og i år ser vi en solid økning, selv om vi ennå ikke er kommet halvveis i år ennå, sier innkjøps- og logistikkansvarlig hos Tronrud Engineering, Ola Kvam til lokalavisa.

MASKINPARK: Tronrud Engineering Moss har en moderne maskinpark. FOTO: MASKINREGISTERET

Liten, men viktig kunde

ByBye Design er ingen stor kunde av bedriften. Oppdraget de gjør utgjør mindre enn 5 prosent av omsetningen. Likevel betyr det mye.

-De kunne flyttet dette utenlands, ikke minst nå hvor stålprisene er så høye. Vi har måttet redusere prisene, og vi har måttet benytte oss av vår innkjøpsmakt og vår maskinpark for å beholde kunden, sier Kvam videre.

Til daglig leverer Tronrud Engineering Moss mest til infrastruktur, energi, bygg og anlegg, og selskapet har hatt en fin utvikling siden det ble innlemmet i Tronrud-system i 2008. Før det het selskapet Moss Jern og Stanseindustri.

STÅLKASSER: Det er disse blomsterkassene i stål som Tronrud Engineering Moss ferdigstiller. FOTO: BEDD/BYBYE DESIGN

Vekstutfordringer

Men også Mosse-bedriften sliter med urolige tider, anskaffelse av råvarer og priser på disse. - Vi får dermed vekstutfordringer, så det er viktig for oss nå ha fokus på sikre driften, sier Kvam avslutningsvis.

 

Kilde: Moss Avis

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dette er trolig årsaken til at Tretten bru kollapset
Equinor beroliger oljeservicenæringen
Permitteringer i laksenæringen koster staten 15 millioner
Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden
NORCE bidrar til fortgang i elektrifisering av olje- og gassplattformer
Planer for økt gassuttak fra Oseberg godkjent
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094