23948sdkhjf

Latech har fulle ordrebøker, men framtiden kan bli spennende

I fjor økte stålbedriften omsetningen med en million kroner, og ordrebøkene er fulle. Men daglig leder Øystein Larsen innrømmer at selskapet går spennende tider i møte.

Årsak: Krigen i Ukraina, som gir svært høye priser og kostnader.

Latceh produserer utstyr til fiskebåter og fiskebedrifter og alt de lager produseres i rustfritt stål.

Moskenes-bedriften i Nordland kan se tilbake på et godt fjorår med en omsetningsøkning på nærmere en million kroner. Omsetningen endte derfor på 27,5 millioner, skriver Lofotposten.

14 ansatte

Bedriften med 14 ansatte har kunder i fiskerinæringen fra Vestland til Finnmark, og ble etablert i 2003.

- Koronapandemien påvirket resultatet i fjor. Ut fra forutsetningene er vi fornøyd, sier Larsen til lokalavisa.

Spenningen er knyttet til framtiden. Selv om Latech har fulle ordrebøker både for inneværende og neste år, er Larsen usikker på framtiden på grunn av pris og kostander. Og det som følge av krigen i Ukraina.

Uhyre spennende tider i møte

- Prisen på råvarer har økt kraftig. Russland og Ukraina står for 70 - 80 prosent av produksjonen av mangan og nikkel på verdensmarkedet. Vi er veldig spent på hvordan dette vil påvirke produksjonen i tiden framover. Vi går uhyre spennende tider i møte, sier han.

Latech AS har hatt varierende inntekter de senree årene med et toppår i 2018 med 43,2 millioner kroner i omsetning. To år senere var omsetningen gått ned til 26,5 millioner kroner. Men bunnlinja har alltid vært solid, og i fjor endte oversuddet på litt over 900.000 kroner.

Kilde: Lofotposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094