23948sdkhjf

Havyard-oppkjøp trygger arbeidsplasser

- En festdag, sier daglig leder ved Havyard Leirvik Tor Leif Mongstad etter at det ble kjent at Havyard kjøp opp BKS Holding og Fossberg Kraft.

Til avisa Firda sier han at oppkjøpet vil resultere i en tryggere arbeidsplass og mer solid økonomi i selskapet.

– Verftet har større kapasitet enn det vi bruker. Nå vil vi jobbe for å finne ut hvordan vi skal samarbeide på tvers av bedriftene, for å sikre stabil produksjon. Vi vil også se på hvordan vi eventuelt kan få opp staben, basert på leveranser av nye produkter, sier han til avisa. Han tror dette på sikt kan øke aktiviteten og antall ansatte ved verftet i Hyllestad.

Måtte si opp ansatte

Så sent som for to år siden måtte Havyard si opp om lag 100 ansatte ved verftet i Hyllestad. Det ble bestemt at verftet nå skulle konsentrere seg om reparasjoner, og ikke nybygg. Koronapandemien rammet verftet hardt og det førte til økonomiske problemer.

I tillegg til å si opp ansatte, ble fire datterselskap skilt ut i det som ble hetende HAV Group. Pengene fra salget ble brukt til å innfri et større obligasjonslån.

Snudde skuta

Endringene har ført fram, og økonomien er styrket. Med de nye oppkjøpene kommer enda nye muligheter, og det innebærer blant annet at de ikke lenger bare kommer til å tilby maritime tjenester, men også innen fornybar energi.

Kilde: Firda

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141