23948sdkhjf

Skadde soldater hentet ut av stålverket

Russiske myndigheter opplyste 17. mai at 264 skadde ukrainske soldater ble hentet ut av Azovstal-stålverket.

Det ble opprettet en våpenhviletilstand mandag og tirsdag denne uka for å hente ut skadde soldater fra stålverket ved Mariupol.

Onsdag morgen opplyser Ukrainas statsminister Vlodomyr Zelenskyj at han oppfordrer de gjenværende soldatene i stålverket om å overgi seg.

Ligger i ruiner

Azovstal-stålverket er Europas største, og mesteparten av verket skal nå ligge i ruiner. Ei gruppe på noen 100 ukrainske soldater har de senere dagene forskanst seg i verket. De fleste av soldatene tilhører det såkalte Azimovregimentet, som tidligere var en nasjonalistisk gruppering i Ukraina, men som under krigen har gått sammen med Ukrainas forsvar for å forsvare landet fra russiske angripere.

53 hardt skadd

Av de 264 soldatene som ble hentet ut tirsdag, var 53 hardt såret. De ble fraktet til to russiskkontrollerte byer. Russerne sier at de som ble fraktet ut har overgitt seg.

HARDT SKADDE: Mange av soldatene i stålverket i Mariupol er hardt skadet. FOTO: AZIMOVREGIMENTET

Evakueringen har ifølge Zelenskyj skjedd i regi av den ukrainske hæren og etterretningen i landet, selv om russiske myndigheter sa at de også var involvert i evakueringen. Også internasjonale meklere har vært sentral i dette arbeidet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109