23948sdkhjf

Steinkjer Mekaniske: Frykter permitteringer som følge av krigen

Selv om Steinkjer Mekaniske har nok stål for øyeblikket, og produksjonen går som normalt, vil importen framover bli en stor utfordring.

Flere bedrifter som jobber med stål over hele landet sliter som følge av krigen i Ukraina.

Krigen har ført til mangel på stål og kraftig prisøkning de siste ukene.

Ved Steinkjer Mekaniske frykter de nå for at konsekvensene kan bli alvorlige, skriver NRK.

Bedriften lager og selger alt fra gravemaskin- til landbruksutstyr.

Bekymret for leveringstida

Ifølge daglig leder Jan Helge Svarva får bedriften 40 prosent av stålet sitt fra Russland, Ukraina og Hviterussland. Han sier til statskanalen at prisene får man ikke gjort noe med, men han er mest bekymret for leveringstida.

- Lagrene vil tømmes, og vi gjør som mange andre. Vi sikrer oss litt, noe som gjør at det tømmes og prisene skytes i været, sier han.

Foreløpig går produksjonen greit ved det mekaniske verkstedet, men skulle mangelen på stål fortsette i lang tid framover, vil det kunne få konsekvenser i form av nedbemanning og reduksjon i produksjonen.

GRAVEMASKINER: Steinkjer Mekaniske leverer og har service på mye gravemaskin- og landbruksutstyr. FOTO: STEINKJER MEKANISKE

Kroken på døra?

– I ytterste konsekvens – hvis vi ikke får tak i stål – klarer vi heller ikke å lage produkter til kundene. Og da blir det kroken på døra relativt hurtig, sier lakkerer Tor Jakob Dahl til NRK.

Steinkjer Mekaniske har holdt på i 27 år, og har aldri opplevd noe liknende som det man står i nå. Svarva innrømmer at det er vanskelig å ta inn over seg, og at man i verste fall kan komme til å måtte permittere 10 ansatte. Det er noe bedriften aldri har gjort tidligere.

NHO bekymret

NHO i Trøndelag er også sterkt bekymret over utviklingen, ikke bare i mekanisk industri, men i flere næringer som er avhengig av stål. Organisasjonen frykter permitteringer.

Kilde: NRK

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.5