23948sdkhjf

Halden-bedrift utvider og ansetter flere til tross for usikre tider

Krig i Ukraina, høye stålpriser og lange leveringstider setter ikke en demper på ambisjonene til Mekanisk Service i Halden. Nå bygges ny produksjonshall og bedriften skal ansette flere.

Den nye produksjonshallen skal romme flere moderne datastyrte robotmaskiner, men det betyr ikke at det blir færre ansatte i bedriften.

Daglig leder Jan Roger Eriksen, sier nemlig til Halden Arbeiderblad (HA) at arbeidet med den nye verksteds- og produksjonshallen er i rute. Han forteller at bedriften med denne satsingen vil øke muligheten for ubemannet produksjon, og da vil man kanskje automatisk tenke at det blir færre ansatte hos det mekaniske verkstedet. Men slik blir det ikke.

Mer konkurransedyktig

– Nei. Snarere tvert imot har vi søkt etter tre nye og tatt inn lærlinger. Nå er vi 60 ansatte. At vi kan nytte oss av datastyrte robotmaskiner gjør oss bare mer konkurransedyktige i et tøft marked, sier den daglige lederen til HA.

SATSER: Mekanisk Service i Halden satser og bygger ny produksjonshall. I tillegg skal det ansettes flere. FOTO: GOOGLEMAPS

Bedriften investerer 40 millioner kroner i den nye produksjonshallen, som blir på 1500 kvadratmeter og får en takhøyde på 12,5 meter. Planen er at hallen skal stå ferdig innen utgangen av året.

Halden Mekaniske Service har en større kontrakt med Nexans, og den avtalen går som planlagt, til tross for krigen i Ukraina.

I forkant

-– Vi var i forkant, og bestilte stål underveis. Dialogen med Nexans var og er god, og selv om prisene steg omtrent time for time fikk vi bestilt og levert det vi skulle. Det er full kontroll på Nexans-prosjektet fra vår side, avslutter Eriksen til HA.

Kilde: Halden Arbeiderblad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.114