23948sdkhjf

Bastal AS får irske eiere

Bastal AS har fått irske Midland Steel inn på eiersiden for å kunne tilby nye løsninger for det norske markedet.

Nyheten kommer fram i en pressemelding.

Midland Steel er en stor aktør i Europa innen forskaling, og jobber mye med 3D-detaljering av armeringsjern. Bastal er også kjent under navnet Bygg og Anleggsstål, og holder til i Førde.

Familiebedrifter

«Vi er begge familiebaserte bedrifter med svært like grunnverdier, ambisjoner og mål for fremtiden. Ved å nytte vår kombinerte kompetanse og erfaring lanserer vi nye innovative løsninger for det norske markedet. Med Midland Steel på laget kan vi tilby den markedsledende og 3D-baserte prefabrikasjon-metoden «FasterFix» som vil kunne effektivisere armerings-prosessen på norske byggeplasser med opptil 80 prosent», heter det i pressemeldingen.

- Ved å inngå dette samarbeidet vil vi sammen kunne forsyne byggebransjen med en rekke gode produkter i årene som kommer. Midland Steel har jobbet med dette i mange år,l sier styreleder og økonomisjef i Bastal, Frode Kjøsnes.

FasterFix

Han trekker spesielt fram det irske selskapets system som går under navnet FasterFix, som er et lego-prinsipp innen armering. Kjøsnes sier at dette er ferdig modulert armering som er klar til å settes å sammen på byggeplassen. Byggetiden vil reduseres betraktelig.

Eier og adm. dir. i Midland Steel, Tony Woods trrekker fram effektivitet og bærekraft som to verdier de nå tar med seg til det norske markedet. Han er svært godt fornøyd med å gå i tospann med det norske selskapet.

Et enkelt valg

– Med BIM level 2 sertifisering er Midland Steel en foregangsbedrift i Europa innen 3D-basert armering. Denne kompetansen deles nå med oss i Bastal og våre kunder. Valget om å gå i partnerskap var enkelt ettersom begge bedrifter deler mange grunnverdier og mål for fremtiden. Partnerskapet innebærer at Midland Steel nå går inn på eiersiden av Bastal AS, skriver Bastal avslutningsvis i pressemeldingen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Aqua-Nors utstillerliste er klar
Rekordmange på Industriens markedplass i regi av TESS
Vokser på kuldeteknologi
Kraftfprisen firedoblet seg for Olaussens Metall
Tyske Phoenix Contact feirer 100 år med solid vekst – også i Norge
138 hos Easee permitteres
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.141