23948sdkhjf

Kleven ferdig med ombyggingen av «Frøy Challenge»

De siste ukene har Green Yard Kleven arbeidet med tilpasninger og ombygging på avlusingsbåten «Frøy Challenger», og oppdraget er nå fullført.

- Vi har jobbet oss gjennom tilpasninger i rørlinjene til fiskepumpene. Det var en kompleks ombygging med store komponenter og rørdimensjoner på et begrenset areal, det var derfor viktig med et tett og godt samspill mellom løsningsorienterte folk fra rederi og verft. Dette har vært et flott oppdrag for oss her på Green Yard Kleven, sier plan- og prosjektleder Erik-Marius Riise.

Pioner-prosjekt gir god laksehelse

«Frøy Challenger» er eid av Frøy Akvaressurs med kontor i Ulsteinvik, og er en avlusingsbåt for oppdrett. Båten er en ombygd supplybåt, og det er Frøy Akvaressurs selv som har utviklet et helt nytt konsept som vil ha en svært stor kapasitet samtidig som fiskevelferd er satt i høysetet. For å klare dette, ble det benyttet et nytt pumpesystem som ikke har utprøvd før.

- Dette er et pioner-prosjekt, der vi har hatt stort fokus på god laksehelse og effektivitet, og vi tror ikke noen i dag kan konkurrere med denne båten når det gjelder kapasitet, forteller Frank Otterlei, teknisk inspektør fra Frøy Akvaressurs. Etter at båten var ferdig ombygd og systemet var testet, ønsket Frøy Akvaressurs å justere det ytterlligere for å oppnå optimal funksjon. Det er denne ombygginga Green Yard Kleven har gjort.

- Jobben har vært komplisert, og vi er godt fornøyde med utførelsen gjort av folkene på Green Yard Kleven. Ombyggingen bidro til at pumpesystemet og fartøyet nå fungerer svært godt, sier Otterlei.

Sirkulærøkonomi inn i prosjektet

I tillegg til selve ombyggingsjobben,ble det utført noen andre mindre oppdrag for «Frøy Challenger» under oppholdet ved verftet. Blant annet ble det installert utstyr og deler om bord, som «Frøy Challenger» handlet fra resirkuleringsprosjektene Souvereign, Neptune, og Admiral, og dermed kom det sirkulærøkonomi i prosjektet også.

Kilde: Green Yard Kleven

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093