23948sdkhjf

DeepOcean og Aker BP med langsiktig partnerskapsavtale

DeepOcean AS, et datterselskap av havtjenesteleverandøren DeepOcean, har inngått en langsiktig strategiske partnerskapsavtale med operatørselskapet Aker BP.

Avtalen løper til utgangen av 2026, med mulighet til å forlenge den med ytterligere fire år.

Som del av avtalen vil DeepOcean være Aker BPs foretrukne leverandør av undervannsoperasjoner tilknyttet inspeksjon, intervensjon, reparasjon, undersøkelser og nye typer operasjoner med tilhørende ingeniør- og prosjektledelsestjenester.

 Fartøykapasitet

Videre vil DeepOcean bidra med ytterligere fartøyskapasitet og undervannstjenester som kan bli etterspurt av Aker BP og selskapets Subsea Alliance.

– Et langsiktig samarbeidsforhold er en nøkkel til å oppnå besparelser på driftskostnader gjennom tidlig involvering i planleggingsfasen og ved å velge de mest effektive arbeidssekvensene og -metodene. Dette partnerskapet vil bidra til å realisere disse gevinstene, sier Rolf Ivar Sørdal, kommersiell direktør i DeepOcean.

Utviklingen av nye teknologier er et ny, sentral del av parternskapsavtalen. Partene har blitt enige om å samarbeide om å ta i bruk nye teknologier, med fokus på «Remote First», der konvensjonelle fartøys- og verktøysoperasjoner kan erstattes av mer effektive, innovative og bærekraftige løsninger.

 Samarbeid over tid

– Å utvikle og implementere nye teknologier krever samarbeid over tid for å utnytte oppnådde effektivitetsfordeler, både når det gjelder kostnadsbesparelser og mer miljøvennlig drift. Vi er veldig glade for at Aker BP har valgt DeepOcean som sin partner, og vi ser frem til å styrke samarbeidet ytterligere ved å snart implementere de ulike pågående teknologiinitiativene, legger Rolf Ivar Sørdal til.

DeepOcean vil lede sin del av arbeidet fra selskapets kontorer i Haugesund og Stavanger.

 

Kilde: DeepOcean

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141