23948sdkhjf

Kongsberg skal levere til offshore vindfartøy

Kongsberg Maritime vinner kontrakt verdt 20 millioner Euro for leveranser til to offshore vind fartøy

Kongsberg Maritime har vunnet en kontrakt verdt 20 millioner Euro for leveranser til to «commisioning service operation»-fartøy for det norskbaserte offshore vind service selskapet Integrated Wind Solutions ASA (IWS).

Leveres første halvår 2023

Fartøyene skal leveres første halvår 2024. IWS har allerede to identiske fartøy i kontrakt som skal leveres i 2023 og opsjoner for leveranse av to til som gjør at det totale antall fartøy i serien kan komme opp i seks. Flåten det skal leveres til er spesialdesignet for offshore vind-markedet med en sterk intensjon om reduserte utslipp og et betydelig fokus på bærekraftige løsninger.

Fartøyene skal bygges ved verftet China Merchant Heavy Industries (CMHI) som KM har lange relasjoner til.

I tråd med Kongsbergs ambisjoner

- IWS' mål om miljøvennlige, sikre og effektive offshore operasjoner er helt i tråd med Kongsbergs ambisjoner om å integrere bærekraft som en integrert del av våre operasjoner,» sier Egil Haugsdal, administerende direktør Kongsberg Maritime.

- Denne flåten av nye og innovative fartøy setter en ny standard for CSOV’er og bekrefter Kongsberg Maritimes posisjon i det voksende markedet for fornybar energi, legger han til avslutningsvis.

 

Kilde: Kongsberg Gruppen

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.174