23948sdkhjf

Kongsberg Maritime skal levere to fartøy til Reach Subsea

Kongsberg Maritime vinner kontrakt for leveranse av to ubemannede overflatefartøy til Reach Subsea.

Kongsberg Maritime har signert en kontrakt for leveranse av to ubemannede overflatefartøy (USV) til det norske subsea service-selskapet Reach Subsea ASA.

Fartøyene skal leveres andre halvår 2023. Fartøyene skal benyttes til forskning, undersøkelser og mindre reparasjonsoperasjoner. De vil også ha en rolle som mobile energi-banker, datasenter og kommunikasjonsmoduler for fjernstyrte underfannsfarkoster (ROV) hvor både ROVen og USVen vil opereres fra landbaserte kontrollsenter.

Autonome farkoster

Farkostene vil både kunne opereres av operatører og utføre operasjoner autonomt så vel som en kombinasjon av dette. USVene vil bygges på Trosvik Maritime AS i Brevig etter KONGSBERGs design og med Kongsbergs løsninger. Fartøyskontrollen vil bli utført av Massterly, et joint venture mellom Kongsberg og Wilhelmsen, fra Massterlys kontrollsenter i Horten og ROVene vil bli kontrollert fra Reach Subsea sitt landbaserte kontrollsenter i Haugesund.

- Viktig milepæl

- Kongsberg har vært og er en ledende innovatør i utviklingen av fjernstyrt og autonom teknologi. Denne kontrakten er en viktig milepæl for Kongsberg som en totalleverandør av fjernstyrte og ubemannede overflatefartøy og ROV-operasjoner, sier Egil Haugsdal, administrerende direktør Kongsberg Maritime.

 

Kilde: Kongsberg Gruppen

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125