23948sdkhjf

Yrkesfag-NM: Tok gull på hjemmebane

26.-28. april ble yrkes-NM i automatisering, industrimekaniker og sveising avholdt på Raufoss. I automatiseringsfaget var det Eskil Myhre fra Nammo Raufoss og Vetle Midteng fra Hexagon Ragasco, begge hjemmehørende i industriparken, som stakk av med seieren.

Dette var første yrkeskonkurranse på tre år. Mesterskapet ble avholdt i lokalene til Læringsfabrikken og Norsk Katapult, og alt var lagt godt til rette for de 20 deltakerne, fordelt på 6 deltakere i sveising, 6 i industrimekaniker og 4 tomannslag i automatisering. Også ledsagere og publikum så ut til å kose seg i de fine lokalene og med flotte prestasjoner fra deltakerne.

Ekstra gøy var det at "hjemmelaget" fra Raufoss tok gull i automatiseringsfaget.

– Jeg vil gratulere alle deltakerne med flott innsats, og en ekstra klapp på skulderen til alle medaljevinnerne. Dette har vært noen flotte dager på Raufoss, og det var veldig gøy å endelig kunne avholde konkurranse igjen og se deltakerne i aksjon. De er viktige rollemodeller for alle unge som kommer etter dem, sier Tone Belsby, rådgiver for kompetanse i Norsk Industri og ansvarlig for yrkes-NM.

Resultatliste

Automatiseringsfaget:

VINNERE 1: Vinnerne i automatiseringsfaget. FOTO: NORSK INDUSTRI

 1. Eskil Myhre, Nammo Raufoss og Vetle Midteng, Hexagon Ragasco
 2. Magnus Braute og Damian Jafra, Borgund videregående skole
 3. Oskar Devold Fiske og Theodor Slyngstadli, Borgund videregående skole

  Industrimekanikerfaget:

  1. Christopher Gabriel Andrén, KSM AS
  2. Håvard Veie, Norske Skog, Skogn
  3. Niklas Sæbjørn Hansen, IP Huse AS

  Sveisefaget:

  1. Steffen Skaget, Vard Group, Søviknes
  2. Christer Aaboen Kolden, Stryvo Bismo
  3. Andreas Stava Grindhaug, Aibel

  Gode rollemodeller

  Over 400 elever fra videregående skoler og ungdomsskoler i området tok turen til konkurransen for å se unge utøvere og gode rollemodeller for fagene i sving. Dette var også en fin erfaring for lærerne å ha med seg når de skal framsnakke yrkesfag og viktigheten av dyktige fagarbeidere som industrien har behov for.

  I tillegg til yrkeskonkurransene ble arrangert en minimesse hvor leverandører presenterte produkter og utstyr på en kreativ måte. Det er viktig å få vist fram hvordan vi kan jobbe smartere i fremtiden og hvordan ny teknologi vil prege utviklingen i de ulike fagområdene på en måte som fenger ungdommen.

  Yrkes-NM ble arrangert av Norsk Industri i samarbeid med WorldSkills Norway, Læringsfabrikken på Raufoss, Opplæringskontoret for industrifag Innlandet, Nammo, Opplæringskontoret for mekaniske fag og andre samarbeidspartnere.

   

Kilde: Norsk Industri

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079