23948sdkhjf

Ombruksstål fra den amerikanske ambassaden

Det er blitt tatt ut om lag 20 tonn stål fra den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo. Dette skal ombrukes.

Det var i 2021 at Norsk Stål og Norsk Gjenvinning inngikk en samarbeidsavtale om å etablere en industriell verdikjede for ombruk av konstruktivt stål.

Pilotprosjektet som ble plukket til å teste ut verdikjeden var om lag 20 tonn med stål fra den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo.

Demonting, lagring og videresalg

Avtalen mellom Norsk Stål og Norsk Gjenvinning går ut på å demontere, mellomlagre, teste og dokumentere stålkomponenter i tillegg til videresalg og distribusjon av andre byggeprosjekter, skriver tidsskriftet Stålbygg.

Dee 20 tonnene med stål fra den tidligere amerikanske ambassaden i Henrik Ibsens gate i Oslo, skal selges videre for å brukes om igjen i et nytt bygg senere.

Skal nå testes

I fjor høst ble ombruksstålet lagt på lager og det klargjøres nå for testing og videre distribusjon. Komponentene skal kunne spores på individnivå, og de skal ha egen dokumentasjon som er avhengig av utføringsklassen.

USAs ambassade lå tidligere i Henrik Ibsens gate 48 ble tegnet av den finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, som også tegnet landets ambassade i London.

Flyttet til Huseby i 2017

Bygningen sto ferdig i 1959, og fungerte som ambassade for USA fram til 2017 da ambassaden ble flyttet til et nytt bygg på Huseby – også det i Oslo. Det var økende krav til sikkerhet som førte til flyttingen. De senere årene var det før flyttingen, var ble det satt opp gjerder og hindre rundt bygningen i Oslo sentrum for å begrense muligheten for terrorangrep.

Kilde: Stålbygg

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.076