23948sdkhjf

IMS Technologies merker krigen i Ukraina

Økte råvarepriser som følge av krigen gjør at virksomheten til IMS Technologies ved Risør blir mindre lønnsom.

Administrerende direktør ved bedriften, Preben Foss understreker imidlertid at det ikke er fare på ferd for selskapet, som er verdensledende innen produksjon av vanntette dører til skip og offshoreindustrien.

Men situasjonen med råvareprisene og lengre leveringstider er utfordrende, innrømmer han over Aust-Agder Blad.

Større stål-lager

Det går i mye stål hos bedriften på Akland utenfor Risør. Og i disse tider hvor prisene er økende og leveringstidene lange, har ført til at lageret av stål er blitt mye større. Det gjelder også for andre vesentlige varer som bedriften er avhengig av.

– Det betyr at vi binder mer kapital på disse områdene i virksomheten, som vi ellers kunne brukt til utvikling og andre viktige aktiviteter, sier Foss.

Foss forteller videre til lokalavisa at IMS Technologies har kontrakter der prisen er satt for lenge siden, og at det er lite man får gjort med disse.

INGEN KRISE: - Situasjonen er utfordrende, men ingen krise for oss, sier adm. dir. i IMS Technologies. FOTO: IMS TECHNOLOGIES

Elektroniske komponenter

I tillegg til økte priser på stål og vanskeligheter med å få tak i stål, så er bedriften avhengig av å få elektroniske komponenter. Og disse er det mangelvare på i disse tider. Det betyr at for eksempel at bedriften må montere vanntette dører på et skip først før man har fått alle de elektriske komponentene som styrer dørene. Da må dette ettermonteres.

Foss forklarer til Aust-Agder Blad at delene som tidligere kunne bli levert i løpet ei ukes tid, tar det nå kanskje et halvt år å få tak i.

- Markedene var i ferd med å stabilere seg etter to år med pandemi. Så kom Russlands krig mot Ukraina, noe som har ført til at leveranser av stål er stekt hemmet, sier Foss, og legger til at de to landene står alene for nesten 20 prosent av all stålimport i Europa.

MYE STÅL: IMS Technologies leverer vanntette dører til blant annet skip. Stål-leveransene er blitt vanskeligere etter krigen i Ukraina. FOTO: IMS TECHNOLOGIES

- Mangler ikke jobber

– Utfordringene våre er ikke at vi mangler jobb, men vi har vært nødt til å legge om noe. Vi har per i dag greit med arbeid og et jevnt tilsig av nye ordre. Vi er et sunt selskap med et langsiktig perspektiv, sier Foss avslutningsvis til lokalavisa.

Kilde: Aust-Agder Blad

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079