23948sdkhjf

Ukraina: Ny aktualitet for Kongsberg-missilet NSM

Det Kongsberg-produserte NSM-missilet er igjen i fokus etter statsministerens redegjørelse om Ukraina i Stortinget tirsdag.

I sin tale til Stortinget i slutten av mars, ba Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, om at Norge må bistå med mer våpen.

Spesialt ba han om norske våpen som kunne ramme russiske fly og russiske skip.

Kongsberg-våpen

Sjømålmissilet «Naval Strike Missile» (NSM) er ett av de aktuelle våpnene som Ukraina nå ber om. Dette missilet er produsert av Kongsberg Defence & Aerospace (KDA).

Produsenten av våpenet, Kongsberg Gruppen, sier til NRK at de ikke har noen kunnskap om eksport av dette våpenet til Ukraina. 

Statsminister Jonas Gahr Støres redegjørelse til Stortinget tirsdag om siutasjonen i Ukraina satte ytterligere fart på debatten og spekulasjonene om Norge har sendt eller skal sende NSM til Ukraina.

Kongsberg Gruppen har nylig uttalt når det gjelder spørsmål om utførsel av forsvarsmateriell, er dette noe norske myndigheter har ansvar for.

Unnlot å svare

På spørsmål fra NRK om Norge har sendt eller har planer om å sende slike tyngre våpen til Ukraina, ville Støre verken svare bekreftende eller avkreftende til dette.

 

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.128