23948sdkhjf

North Sea Solutions konkurs – lite å hente i boet

RA Aluminium er den største kreditoren etter konkursen, der kravet i boet totalt nå er kommet opp i 43,3 millioner kroner.

Til sammen er det meldt inn 41 krav i boet etter at North Sea Solutions AS gikk konkurs.

Bostyrets innberetning ble ifølge Jærbladet behandlet i skifteretten onsdag 20. april, og det største kravet kommer fra RA Aluminium i Stavanger. Stavanger-selskapet krever 28,1 millioner kroner, og kravet skal være knyttet til en rettssak som pågår. Denne er bestridt av North Sea Solutions.

Hadde 10 ansatte

North Sea Solutions hadde 10 ansatte da konkursen var et faktum. Selskapet var et mekanisk verksted på Vigrestad på Jæren, og leverte tjenester og oppdrag til flere næringer.

Jærbladet skriver at av årsberetningen fra stiftelsesåret går det fram at selskapets virksomhet har vært «engineering, prosjektering, utvikling og produksjon av mekaniske konstruksjoner med offshorefokus.»

Selskapet ble etablert i 2015.

HAR MEST UTESTÅENDE: RA Aluminium i Stavanger er største kreditor etter konkursen i North Sea Solutions. FOTO: GOOGLEMAPS

Flere forhold

I bostyrets innberetning går det fram at bedriften har slitt på flere fronter før konkursen. Blant annet heter det:

«Det synes som det ikke har vært tilstrekkelig styring på virksomheten, verken driftsmessig eller ved at en fortløpende har hatt tilgang til løpende og korrekt økonomisk rapportering. Det er også åpenbart at den pågående rettslige tvisten som selskapet har vært involvert i har medført at en ikke har hatt tilstrekkelige ressurser til nødvendig fokus på den løpende driften».

Negativ driftsrestultat-utvikling

Selv om inntektsutviklingen var positiv for North Sea Solutions de siste tre årene før konkursen med driftsinntekter på 12,2 millioner kroner i 2020, ifølge Proff.no, viste imidlertid både driftsresultatet, resultat før skatt og årsresultat negativ utvikling fra 2018 til 2020.

Kilde: Jærbladet

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.361