23948sdkhjf

Aker BP har signert rammeavtale for Palfinger

Palfinger Marine er blitt tildelt en rammekontrakt på levering og videreutvikling av teknologi for fjernstyring av offshorekraner. Aker BP og Palfinger vil med dette samarbeidet sette en ny standard for offshore kraner.

Dette skriver Palfinger Marine i en pressemelding.

Palfinger Marine i Bergen skal utstyre Aker BPs nye installasjoner med offshore-kraner basert på en kombinasjon av avansert teknologi og standardisering som betydelig vil øke sikkerhetsnivået og reduserte driftskostnader. I løpet av 2022 skal Aker BP ta endelig investeringsbeslutning for NOA Fulla i NOAKA-området og ny sentralplattform på Valhall (NCP) med tilknytning av King Lear.

Har samarbeidet lenge

Begge utbyggingene er planlagt med et kraftig teknologiløft på mye av utstyret som skal innstalleres, heter det i pressemeldingen.

Aker BP og Palfinger har samarbeidet i mange år, men med rammeavtalen som nå er inngått er samarbeidet blitt mer formalisert.

Nylig leverte Palfinger fire offshorekraner til Valhall IP platformenen. Fjernstyrte operasjoner er en viktig del av Aker BPs strategi for reduksjon av driftskostnader samt redusert risiko og eksponering av personell. Palfingers forskning og utvikling på dette feltet sammen med Optilift har vist seg å bli avgjørende for valg av leverandør.

Gyldighet på 10 år

Den nye rammeavtalen mellom partene har en gydlighet på 10 år, med mulighet for ytterligere forlengelse.

- NOA Fulla og NCP/King Lear er store, viktige felt-utbygginger på den norske kontinentalsokkelen. Kranene som Palfinger skal levere gjennom rammeavtalen representerer en viktig del av vår operasjons-strategi der fjernstyring og automasjon er nøkkelord. Ved å standardisere kraner på tvers av disse feltene kan vi også sikre økt kvalitet og reduserte kostnader, sier Ine Dove, direktør for drift og feltutvikling i Aker BP.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dette er trolig årsaken til at Tretten bru kollapset
Equinor beroliger oljeservicenæringen
Permitteringer i laksenæringen koster staten 15 millioner
Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden
NORCE bidrar til fortgang i elektrifisering av olje- og gassplattformer
Planer for økt gassuttak fra Oseberg godkjent
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125