23948sdkhjf

Økte stålpriser: Kaiprosjekt økte med 11 millioner kroner

Borg Havn i Fredrikstad skal utvide kaia på Øra. Til det trenger havnedirektøren Tore Lundestad noen titalls tonn med stål.

- Men usikkerheten er stor, sier han til Fredriksstad Blad.

Han henviser til situasjonen på stålmarkedet etter at Russland invaderte og startet krig mot Ukraina.

Lundestad forteller til avisa at kaia på Øra i Fredrikstad skal utvides, og til det har man behov for armeringsstål.

Får ikke tak i stålet

- Og så plutselig viser det seg at den typen stål vi hadde bestemt oss for å bruke, ikke lenger er å få tak i. Nå har vi måttet prosjektere om peilingen for å tilpasse oss det markedet kan tilby oss av stål, sier han.

Kontrakten ble nylig undertegnet, og Lundestad sier at det ikke er et alternativ å vente på bedre tider. Havna har et sårt behov for utvidelse, og havnedirektøren mener at det er klokest å bygge nå, selv om det kan bli dyrt.

Å utsette kan bli dyrt

- Å utsette et halvt år kan fort bli dyrere. Og å vente til alt har stabilisert seg er ikke noe alternativ, sier han videre.

Havnedirektøren forteller videre at man hadde budsjettert med 22 millioner kroner til utvidelsen av havna. Det anslaget ble satt i oktober i fjor. Mye har skjedd siden den gang, og kontrakten som nylig ble undertegnet endte opp på 33 millioner kroner grunnet prisstigningene de seneste månedene.

Skal betales samme dag

- Og heller ikke den prisen er bundet. Oppgjøret skal betales samme dag som du kjøper. Det er med andre ord stor usikkerhet og stramt, sier han.

For å anskueliggjøre økningen på 11 millioner kroner sier han at dette medfører at man må utsette andre prosjekter ved kaia.

-Dette er en vesentlig merkostnad for oss, avslutter Lundestad til lokalavisa.

Kilde: Fredriksstad Blad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078