23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen + Universitet i Sørøst-Norge = sant

For å sikre seg kompetanse til de 2000 nye Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) skal ansette de nærmeste, har selskapet inngått et samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge (UNS).

Like før påske signerte partene en avtale som sikret et enda bedre samarbeid mellom universitetet og industrien.

Som kjent skal KDA de nærmeste fem årene ansette 2000 nye hoder, og da kreves utdannelse og kompetanse til disse stillingene. Det skal UNS bidra med. Avtalen mellom partene er i første omgang på tre år, skriver Laagendalsposten.

 Kompetansebehov

– Det er stort behov for kompetanse innen Software og elektronikk. Vi skal ansette 2000 de neste fem årene og dette er en flott måte å øke interessen for fagene på, sier administrerende direktør i KDA, Eirik Lie.

Med den nye avtalen kommer selskapet nærmere på universitetsmiljøet og studentene, og da blir kompetansen i større grad sikret.

– Blant annet tilbyr vi sommerjobber og egne bachelor- og masteroppgaver slik at de kan få relevant arbeidserfaring samtidig som de studerer. Vi etablerer dette samarbeidet både på Campus Kongsberg og i Horten, sier han videre til lokalavisa.

– Det er viktig for at vi skal kunne levere de oppgavene vi har påtatt oss, og for rekruttering, legger han til.

UNS fornøyd

UNS har flere campuser spredt øst og sør for Oslo, og en av dem ligger i nettopp teknologibyen Kongsberg. Ved UNS i Kongsberg er man svært godt fornøyd med den nye avtalen, som sikrer og viderefører allerede et nært og godt samarbeid.

Elisabet Syverud, instituttleder for realfag og industrisystemer ved USN i Kongsberg, sier avtalen styrker utdanningene innen programvareutvikling og elektronikk, og støtter i tillegg ingeniørstudenter uavhengig av fagdisiplin med studentprosjekter, bachelor- og masteroppgaver, sommerjobber og næringsbachelor-plasser.

– Her får studentene mulighet til relevant arbeidserfaring. Det gir bedre studenter og bedre ingeniører, sier hun videre.

Kilde: Laagendalsposten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Offshore Norge: Viktig å begrense fallet i produksjonen
Nordmenn flest positive til grunnrenteskatt
Plattform stengt ned ved en feiltakelse
Reach Subsea med oppdrag i Afrika
To skadet i eksplosjon på offshorefartøy
Råstål-produksjonen på stedet hvil
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.124