23948sdkhjf

DeepOcean kjøper ingeniør- og teknologiselskap

DeepOcean Group («DeepOcean») har inngått en avtale om å kjøpe det norske ingeniør- og teknologiselskapet Installit AS og selskapets datterselskaper («Installit») for å styrke konsernets tilbud innen offshore fornybar energi.

– Oppkjøpet av Installit understreker DeepOceans ønske om å både støtte og muliggjøre energiomstillingen. Det forsterker DeepOceans ingeniørkompetanse innen sentrale vekstområder og øker kompetansebasen vår innen offshore fornybar offshore, sier Øyvind Mikaelsen, konsernsjef i DeepOcean.

DeepOcean kjøper Installit fra Oslo Børs-noterte Endúr ASA, som er en ledende leverandør av konstruksjons- og vedlikeholdstjenester innen marin infrastruktur. Partene har blitt enige om å ikke oppgi de finansielle detaljene av transaksjonen, som allerede er gjennomført.

Spesialist på undersjøiske kabler

Installit er et ingeniør- og teknologiselskap med hovedkontor i Oslo. Selskapet ble etablert i 2000 av et svært erfarent team fra fornybarindustrien.

Installit leverer prosjektledelse og ingeniørtjenester innen installasjon og reparasjon av undervannskabler, inkludert høyspentkabler, samt undervannsinstallasjon og fjerning, og marine operasjoner innen marin industri og fornybarnæringene.

– Installits ekspertise innen installasjon og av høyspentkabler og operasjoner nær land utfyller DeepOceans kabelreparasjons- og fornybartilbud, sier Øyvind Mikaelsen.

DeepOcean tilbyr undersøkelser, prosjektering, prosjektledelse, installasjon-, vedlikehold- og resirkuleringstjenester til offshorenæringene.

Bygger opp fornybartilbudet

Installit skal integreres med DeepOcean, operere under DeepOcean merkevaren, og etablere DeepOceans knutepunkt for ingeniørtjenester i Oslo.

DeepOceans oppkjøp av Installit følger fjorårets grep for å etablere Winstaller Alliance sammen med Solstad Offshore and Aker Solutions. Windstaller Alliance har som mål å tilby markedets mest kostnadseffektive og komplette produkttilbud, fabrikasjons- og marine tjenester innenfor offshore vind og andre offshore fornybarsegmenter.

– DeepOcean tar de nødvendige skrittene for å levere et enda mer komplett tilbud til kunder i offshore fornybarnæringene. Vi ser et betydelig potensial for det konsoliderte tjenestetilbudet til Isntallit og DeepOcean innen offshore fornybar, ved siden av kjerneområdene våre innen olje og gass, havbaserte løsninger og et raskt voksende fotavtrykk innen fornybar energi, konkluderer Øyvind Mikaelsen.

 

Kilde: DeepOcean

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063