23948sdkhjf

EU investerer 143 millioner euro i det grønne HYBRIT-prosjektet

HYBRIT-prosjektet er etablert av svenske SSAB, LKAB og Vattenfall, og skal gjøre det mulig å framstille stål på en mer grønn måte ved å bruke hydrogen.

Med andre ord går altså EU inn med 143 millioner euro for å gjøre stålproduksjonen mer fossilfri enn den er i dag.

HYBRIT er ett av sju prosjekter som har fått midler gjennom «Innovation Fund» - et fond som skal bidra til å endre industrilandskapet i Europa.

HYBRIT-støtte på tre steder

De 143 millionene som går til HYBRIT-prosjektet fordeler seg på følgende steder: 108 millioner går til fossil-fri hydrogenproduksjon ved SSABs enhet i Gällivare, 30 millioner går til elektrisk smelting av hydrogen-basert stål i Oxelösund og 5 millioner til et annet pellets-prosjekt, som skal redusere utslippene.

- For bare få år siden ville muligheten for å produsere utslippsfritt stål hørt ut som science-fiction. Nå har imidlertid grønt stål entret markedet, sier Frans Timmermans i Europakommisjonen.

- Framtiden er allerede her

-Grønt stål er framtiden, og framtiden er allerede her, legger han til. Han sier at å støtte HYBRIT-prosjektet vil vise vei for andre stålprodusenter i Europa til å tenke bærekraft og mindre utslipp i sin stålproduksjon.

 

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109