23948sdkhjf

Metallco-sjefen frikjent i ankesaken

Den tidligere daglige leder for Metallco ble først kjent skylding i tingretten. Men nå har lagmannsretten frifunnet ham for de groveste bruddene.

Det melder flere medier torsdag.

Den tidligere daglige lederen i Metallco Aluminium, Terje Lofthus, er frikjent for å ha brutt arbeidsmiljølovens bestemmelser om et forsvarlig arbeidsmiljø ved bedriften. I tingretten ble han funnet skyldig i dette.

To ansatte døde

Saken dreier seg om den dramatiske eksplosjonsbrannen ved Metallco Aluminium på Eina i november 2017. To ansatte mistet livet.

I tingretten ble Lofthus dømt for å ha brutt arbeidsmiljølovens bestemmelser om et forsvarlig arbeidsmiljø, men nå har Eidsivating lagmannsrett kommet til en annen konklusjon.

Dissens

Dog var det en dommer som tok dissens.

Lofthus må likevel betale en bot på 25.000 kroner for brudd på internkontrollforskriften, noe han også ble måtte gjøre i tingrettsdommen fra januar 2021.

Lagmannsrettens flertall, deriblant de to lagdommerne, har ikke funnet det bevist utover rimelig tvil at det var en vanndampeksplosjon forårsaket ulykken 17. november 2017.

Til Oppland Arbeiderblad (OA) sier Lofthus’ forsvarer at den tidligere daglige lederen er svært glad for lagmannsrettens frifinnelse.

Lettelse

– Terje Lofthus er svært glad for lagmannsrettens frifinnelse. Saken har vært en tung belastning for ham. Han mistet to gode arbeidskolleger i ulykken og har tatt tungt inn over seg anklagene om at smelteprosessen ikke var forsvarlig. Han opplever dommen som en oppreisning, sier advokat Christian Hjort til OA.

Til samme avis uttaler påtalemyndigheten at det kan bli aktuelt å anke dommen fra lagmannsretten.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Brødrene Aa bygger den første førerløse passasjerferja
Ulykkesskipet «Rocknes» har mer enn nok å gjøre
Saltdalshytta: Ikke avklart hvem som må slutte
Ukrainere vil kjøpe slovakisk stålverk
Milliardkontrakter for DeepOcean
Tror ikke på corten som årsak til brukollaps
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.156