23948sdkhjf

Kongsberg Maritime sikret seg to store havvind-kontrakter

Kontraktene har en samlet verdi på 363 millioner kroner, og begge gjelder leveranser til fartøy til havvindprosjekter.

Etter et svært godt første kvartal, er det godt å kunne sikre seg to store havvindkontrakter verd 363 millioner kroner i forhold til dagens kurs på euro.

Visedirektør Brynjulv Standal i Kongsberg Maritime (KM) sier til Laagendalsposten at kontraktene sikrer en god inngang på andre kvartal.

Vindmølleskip

Den ene kontrakten er en leveranse av en stor teknologipakke til et installasjonsfartøy for havvindturbiner. Skipet skal bygges for det danske selskapet Maers Supply Service. Denne kontrakten har en verdi på 18 millioner euro. Det er Sembcorp-verftet i Singapore som skal bygge skipet, som kan frakte søyler, vindturbinblader og kraner som brukes til bygging av vindmøller til havs.

Til dette skipet skal KM levere kontroll- og elektrosystemer til navigasjon og skipskontroll.

Ifølge Standal skal noe av dette produseres i Norge og på Kongsberg.

Kontrakt verd 20 millioner euro

Den andre kontrakten har en verdi på 20 millioner euro, og gjelder to CSOV-fartøy på oppdrag fra det norske offshore vindservice-selskapet Integrated Wind Solutions.

- Båtene, som vi skal levere skipsdesign, kontroll- og elektrosystemer til, brukes til service og vedlikehold av vindmøller til havs. Disse skal leveres første halvår 2024, sier Standal til Laagendalsposten. Også her skal mye produseres på Kongsberg.

Til tross for et sterkt resultat første kvartal for KM, er også Standal bekymret for følgene av krigen i Ukraina og pandemiutbrudd i Kina. Han sier at han er bekymret for prisene på metaller og tilgangen på mikrochiper.

-Dette kan føre til at rederne avventer å bygge nye fartøy, fordi det blir for dyrt å bygge dem. Men foreløpig har vi klart oss greit, sier han avslutningsvis.

Kilde: Laagendalsposten

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.677