23948sdkhjf

Vår Energi tildelt konsesjon for CO2-lagring i Barentshavet

Vår Energi er tildelt Polaris CO2-lagringslisens i Barentshavet, sammen med partnerne Equinor (operatør) og Horisont Energi.

Polaris-reservoaret for CO2-lagring ligger i Barentshavet, ca 100 km utenfor Finnmarkskysten.

Polaris utgjør en nøkkelkomponent i Barents Blue-prosjektet som Vår Energi videreutvikler mot et konseptvalg i samarbeid med Equinor og Horisont Energi. 

Permanent lagring

Partnerskapet i Barents Blue-prosjektet planlegger å utnytte Polaris-reservoaret til permanent lagring av CO₂ fanget fra Barents Blue-anlegget. Barents Blue vil muliggjøre produksjon av karbonnøytral ammoniakk ved anlegget som planlegges i Hammerfest. Barents Blue vil omdanne naturgass fra Barentshavet til ren, blå ammoniakk ved hjelp av karbonfangst og -lagring.  

- Vår ambisjon er å være en netto null produsent, scope 1 og 2, innen 2030. Barents Blue og Polaris kan bli et viktig skritt i en mer karbonnøytral retning. I tillegg er vi, som en stor ressurseier, dedikert til effektiv ressursforvaltning og verdiskaping i regionen, forklarer Bjørn Thore Ribesen, VP Field Development and Projects. 

Samarbeid

Vår Energi inngikk Barents Blue-samarbeidet med Equinor og Horisont Energi for å utforske mulighetene for produksjon av blå ammoniakk fra naturgass, med CO2-fangst og lagring i Hammerfest i september 2021. Samme år inngikk partnerskapet et samarbeid for å utvikle Polaris CO2-lagringsprosjektet. 

Lisensen ble tildelt partnerskapet i Polaris/prosjektet av Olje- og energidepartementet, som en del av annonseringen av tildelingen av lisenser for CO2-lagre på norsk kontinentalsokkel i mars. 

Kilde: Vår Energi

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Brødrene Aa bygger den første førerløse passasjerferja
Ulykkesskipet «Rocknes» har mer enn nok å gjøre
Saltdalshytta: Ikke avklart hvem som må slutte
Ukrainere vil kjøpe slovakisk stålverk
Milliardkontrakter for DeepOcean
Tror ikke på corten som årsak til brukollaps
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.174