23948sdkhjf

Dramatisk for fiskebåt utenfor Lofoten

En brann som man først trodde var en brannøvelse utviklet seg dramatisk for de om bord på linebåten «Veidar» fredag kveld.

Linebåten som er hjemmehørende på Sunnmøre var på torsk- og seifiske utenfor Lofoten da brannmeldingen tikket inn.

Det mannskapet trodde var en øvelse viste seg å være en dramatisk brann om bord i båten.

Trodde det var øvelse

– Jeg trodde det var en brannøvelse da alarmen gikk, sier Einar Dyb til NRK. Dekkssjefen forsto imidlertid at det var alvorlig da han så ansiktet til skipperen.

«Veidar» har et mannskap på 22, og seks av dem ble igjen på litenbåten for å holde kontroll på brannen som hadde utviklet seg om bord.

Eieren av båten, Sindre Johan Dyb, var langt unna begivenhetene, og ante ingen fare på Gran Canaria. Men ifølge NRK, begynte telefonen å ringe masse. Både medier, politi og hovedredningssentralen ville ha tak i ham. Da forsto at han at det var noe alvorlig på gang. Og om bord i båten var sønnen hans.

Eieren var langt unna

Han karakteriserer det som «forferdelig» å sitte så langt unna og få beskjed om at båten sto i brann.

Både mannskapet som ble igjen og redningsmannskaper som deltok i redningsarbeidet får ros av eieren og skipperen. Hadde de ikke lagt ned den innsatsen som de gjorde, kunne dette endt mer dramatisk, skriver NRK.

Fabrikkrommet om bord på «Veidar» er helt ødelagt, og det var røyk i alle rom om bord. Det vil ta tid å bygge opp igjen den forholdsvis nye båten.

Har hatt øvelser

Mannskapet om bord på «Veidar» har hatt jevnlige brannøvelser, og disse kom godt med denne fredags kvelden.

Alarmen gikk ved 20-tiden og etter 45 minutter var de første redningsmannskapene på stedet.

TIl avisa Nordland forteller eier Sindre Johan Dyb, at det er store skader om bord på linebåten, og at det er snakk om store summer for å få den i stand igjen.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093