23948sdkhjf

Sølvtrans inngår rammeavtale med Hydroniq Coolers

Ålesund-rederiet Sølvtrans har inngått en rammeavtale med et annet Ålesund-selskap, Hydroniq Coolers AS, som fremover blir brønnbåtrederiets foretrukne leverandør av marine sjøvannskjølere.

– Dette er nok den viktigste og største avtalen Hydroniq Coolers har inngått noensinne, sier Hans Robert Almestad, salgs- og markedsdirektør i Hydroniq Coolers.

Rammeavtalen innebærer at Hydroniq Coolers blir foretrukket leverandør av hovedkjølesystem og separate sjøvannskjølere, samt reservedeler til disse, til alle brønnbåtrederiets nybygg fremover. Bestillingene kan gjøres direkte av Sølvtrans, et skipsverft eller den rederiet nominerer til å plassere ordren.

Krever mye

– Det krever mye for å bli satt opp på det som vi internt kaller «Sølvtrans preferred suppliers list». Hydroniq Coolers har i aller høyeste grad måttet gjøre seg fortjent til å kvalifisere seg som foretrukket leverandør til Sølvtrans. Vi har over flere år blitt godt kjent med både teknologien og leveranseevnen til selskapet, og derfor gir det mening for begge parter å inngå denne rammeavtalen, sier Andre Tarberg, innkjøpssjef i Sølvtrans.

Hydroniq Coolers, som holder til på Ellingsøy utenfor Ålesund, har de seneste årene levert selskapets skrogintegrerte «Rack» marine kjølesystem til en rekke av Sølvtrans sine brønnbåter, inkludert flere båter som blant annet Myklebust Verft og Aas Mekaniske Verksted har bygd, eller er i ferd med å bygge, for Sølvtrans.

«Rack» sjøvannskjøler er integrert i skroget under fartøyets hovedmaskinrom, hvor den reduserer temperaturen til skipets hovedmotor og andre støttesystemer ved hjelp av sjøvann, men uten å oppta verdifull plass i maskinrommet.

For stor last og liten framdrift

De siste årene har Rack sjøvannskjøler i økende grad blitt tatt i bruk av en rekke rederier verden over. Særlig for båter med stor last og liten fremdrift, som for eksempel brønnbåter, har den skrogintegrerte teknologien vist seg å være populær. Plassfordelen er en åpenbar grunn til systemets popularitet, men også at systemet er svært energieffektivt og mannskapet enkelt kan rengjøre det selv nevnes blant hovedårsakene.

– Sølvtrans er verdens største brønnbåtrederi, med et svært offensivt nybyggprogram. De er opptatt av bærekraftige løsninger og fremtidsrettet teknologi som skal sikre optimal logistikk og fiskevelferd. At vi blir valgt som hoffleverandør av sjøvannskjølere til Sølvtrans tar vi som en stor tillitserklæring og anser det som et viktig kvalitetsstempel, legger Hans Robert Almestad til.

Kilde: Hydroniq Coolers

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078