23948sdkhjf

Åkrene Mek: Støtter Russland-boikotten, selv om den gir trøbbel

Daglig leder ved Åkrene Mek Verksted ved Lillestrøm, Per Mathisen, støtter handelssanksjonene mot Russland, selv om bedriften blir hardt rammet.

Åkrene Mek Verksted produserer i all hovedsak stålkonstruksjoner til bygg og anlegg.

Stålet de bruker har tidligere kommet fra Russland eller fra stålprodusenter i Ukraina. Men Russlands invasjon av Ukraina har ført til at all handel med Russland er stanset opp, mens ukrainske stålprodusenter enten har stengt ned eller fullstendig ødelagt av krigen.

Forsto tidlig at det ville bli utfordringer

Som så mange andre merker daglig leder Per Mathisen dette. Tilgjengeligheten på stål er blitt svært vanskelig, samtidig som prisene er skutt i været, skriver Romerikes Blad.

Mathisen sier til avisa at han forsto at invasjonen ville bety problemer for bedriften han leder med en gang.

IKKE SYND PÅ OSS: - Selv om vi merker sanksjonene mot Russland, er det ikke oss det er synd på. Det er det ukrainske folket som lider, sier daglig leder i Åkre Mek Verksted, Per Mathisen. FOTO: LILLESTRØM SPORTSKLUBB

- Men det er ikke oss det er synd på nå. Jeg er først og fremst fortvilet på det ukrainske folkets vegne. Når dette er sagt, støtter jeg de norske handelssanksjonene som er innført mot Russland og Hviterussland, sier han videre.

- Må stå sammen mot Russland

Han kan fortelle at han kjenner til at det ligger flere båtlaster med stål fra Russland klar for lossing i Norge.

- Dette er noe vi kunne hatt bruk for, men det er riktig å ladet ligge nå. Vi må stå sammen mot Russland, sier han.

Prisstigningen på stål har etter invasjonen økt med nærmere 65 prosent, og det bare i løpet av en måneds tid. I tillegg preges stålmarkedet av hamstring fra desperate kunder.

Den daglige lederen for Åkrene Mek kan fortelle at har skaffet stålet de har behov for å håndtere bestillingene de har inne. Men at dette har kostet, er det liten tvil om.

LILLESTRØM: Åkre Mek Verksted holder til like utenfor Lillestrøm. FOTO: GOOGLEMAPS

Kan koste 40 millioner mer

– Hvis det prisbildet vi ser nå holder seg, så vil den årlige stålkostnaden vår være 40 millioner høyere enn den var før krigen i Ukraina, forteller Mathisen.

Han priser seg lykkelig over at selskapet har opparbeidet seg en solid økonomi over mange år, og Per Mathisen er helt klar på at Putin ikke skal kunne velte Åkrene Mek.

Kilde: Romerikes Blad

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094