23948sdkhjf

Jørpeland: Fra stål til kraftkrevende industri

Stålverket på Jørpeland går ubønnhørlig mot slutten. Men hva skal skje med tomta der hjørnesteinsbedriften ligger?

Kommunen jobber nå med å tilrettelegge for kraftkrevende industri på området, og da primært innen fornybarmarkedet.

Det kan nesten virke som en forutsetning for at kommunen skal gå inn med 5 millioner kroner i et nytt i et nytt tomteselskap. Målet er å skape mange nye arbeidsplasser – kanskje flere tusen, melder Stavanger Aftenblad.

Batterifabrikk?

Kommunens politiske øverste ledelse har allerede vært på vært på tur til Sverige for å se hvordan de har omstilt til fornybarmarkedet. I nærheten av Skellefteå bygges det blant annet ny gigantisk batterifabrikk som etter hvert skal sysselsette 5000 svensker.

Med seg på laget har kommunen fått grunneierne til Stavanger Steels tomt. Dette er navnet på selskapet som har drevet Jørpeland Stålverk de senere årene, og som nå har besluttet å legge ned stålverket.

Direktøren ved stålverket, Rasmus Nordbø, har funksjon som talsmann for grunneierne, og han sier til Aftenbladet at de kan samarbeide med kommunen hvis de lander på det som kommunen nå jobber med for tomta.

- Kan passe inn i våre planer

- Dette kan godt passe inn i planene. Ingenting er fastsatt, men vi jobber med 4–5 konkrete planer som kan ha større betydning for området. Vi avsjekker kraftintensiv industri først for å se hva som ligger i det bildet. Parallelt leker vi med planer om hva annet som kan være aktuelt. Det er også noen som har ønske om midlertidig bruk av lokaler, sier Nordbø til avisa.

Stavanger Steels planer er å avvikle selve støpingen ved verket i løpet av inneværende måned og at all produksjon skal være ferdig i løpet av juni måned. 77 ansatte mister jobben som følge av nedleggelsen.

Flere interessenter

Metalsupply har tidligere skrevet om ulike ønsker og intesser for stålverkstomta på Jørpeland. Blant skal det foreligge en plan om kulturhus der, i tillegg til at grunneierne tidligere har meldt flere interessenter for tomta.

Kilde: Stavanger Aftenblad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dette er trolig årsaken til at Tretten bru kollapset
Equinor beroliger oljeservicenæringen
Permitteringer i laksenæringen koster staten 15 millioner
Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden
NORCE bidrar til fortgang i elektrifisering av olje- og gassplattformer
Planer for økt gassuttak fra Oseberg godkjent
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11