23948sdkhjf

Brunvoll skal levere thrustere til tre nye Edda Wind-fartøy

Brunvoll har sikret seg nok en viktig kontrakt for tunnel og azimuth thrustere for tre nye Commissioning Service Operation Vessels (CSOV) for rederiet Edda Wind.

Et av fartøyene vil bli bygd hos Astilleros Gondán (Spania) og de to andre hos Colombo Dockyard (Sri Lanka). Kontrakten inneholder opsjoner for flere fartøy

Skipene er designet av Salt Ship Design (Norge). Skipene skal leveres første halvdel av 2024.

- En av markedslederne

Brunvolls leveranser inkluderer tradisjonelle og støysvake tunnel thrustere, opptrekkbare azimuth thrustere samt systemer for tilstandsbasert vedlikehold (Condition Monitoring Systems – CMS).

- Edda Wind er en av markedslederne innen fartøy for havbasert vindkraft med 7 CSOVer og 2 SOVer i bestilling. Alle har Brunvoll thrustere, og vi er stolt over nok en gang å bli valgt av Edda Wind, sier salgssjef Bernt Rune Riksfjord.

- Vi ser også fram til å videreføre vårt gode samarbeid med Gondán, og til å utvikle nye relasjoner med Colombo Dockyard, legger han til.

Riksfjord sier videre at Brunvoll skal være en foretrukket leverandør til fartøy innen vindkraft, spesielt for fartøy med dynamisk posisjonering.

- Denne kontrakten bekrefter vår posisjon og at den omfattende tekniske utviklingen vi har gjennomført har vært vellykket, fortsetter Riksfjord.

MED THRUSTERE: Edda Wind CSOV med Brunvoll Thrusters. ILLUSTRASJON: SALT DESIGN

Edda Wind har et omfattende program for nye fartøy, alle med Brunvoll-thrustere.

Nytt system

Flere av fartøyene kommer med Brunvolls nye Condition Monitoring System (CMS). CMS er en del av Brunvolls kontrollsystem BruCon, og tilbyr avansert overvåkning av thrustere og propulsjonssystemer. Systemet inkluderer hardware og algoritmer for deteksjon av hendelser og overvåkning sentralt for optimalisert vedlikehold og operasjon. Brunvoll CMS støtter DNVs nye regelverk for tilstandskontroll.

- Edda Winds valg av Brunvoll CMS for sine fartøy med DNVs regelverk for tilstandskontroll viser nivået på vår CMS. sier CMS prosjektleder i Brunvoll, Ole Magnus Hjellset.

På mer enn 30 fartøy

- Vi har så langt installert dette systemet på mer enn 30 fartøyer for kunder med ønske om bedre systemovervåking. Dette er de første som installeres som følge av klassekrav. Vi er glade for denne utviklingen i bransjen mot bedre overvåkning og ser fram til å levere disse systemene, fortsetter han.

Kilde: Brunvoll

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14