23948sdkhjf

Yara Marine utstyrer tre Finnlines-fartøy med landstrømløsninger

Den ledende ro-ro- og ropax-operatøren Finnlines styrker sin forpliktelse til bærekraftig drift ved å utstyre tre fartøy med Yara Marines landstrømløsning for å redusere drivstofforbruk, utslipp og støy i havn.

Finnlines og Yara Marine Technologies har inngått kontrakt om å installere Yara Marines landstrømløsning om bord på tre fartøy.

Nøkkelferdig løsning vil tillate disse fartøyene å koble seg til det lokale strømnettet når de er i havn, bytte til strøm i stedet for å bruke hjelpemotorer som kjører på drivstoff. Installasjonene, som etter planen skal være ferdigstilt i 2022, vil hjelpe Finnlines med å eliminere utslipp av skipsplater i havn og dermed redusere miljøavtrykket.

Ro-ro-fartøy speseielt egnet

Bruken av landstrøm fra skip er spesielt gunstig for havnesamfunn, hvis livskvalitet påvirkes av konsentrerte utslipp av mange fartøy i havn, samt tilhørende støy og vibrasjoner fra skipsmotorer. Ro-ro fartøy og passasjerferger er svært egnede kandidater til denne teknologien på grunn av deres operative profil. Som en tidlig innføring av landstrømløsninger følger Finnlines opp sitt engasjement for å møte kundenes krav til mer miljøbevisste tjenester.

- Finnlines er forpliktet til å tilby bærekraftige og ansvarlige transportalternativer i Østersjøen og Nordsjøen. Vår investering i smarte teknologier viser vår drivkraft for å redusere karbonutslipp fra flåten vår og dele miljøytelsen vår med kunder og interessenter. Ved å utstyre disse fartøyene med land-til-skip-tilkobling, forplikter vi oss til vårt mål om å redusere skadelige utslipp og støy mens vi er i havn. Dette har en direkte innvirkning på livskvaliteten for de som er til stede i områder nær havnene våre, sier Finnlines Thomas Doepel i en pressemelding.

Felles innsats

Landstrøm blir i stor grad sett på som et middel for å redusere drivstofforbruket, oppfylle stadig strengere utslippsregler og gå over til Net Zero-utslipp – spesielt hvis landforbindelsen er i stand til å levere fornybar energi. Den nylige signeringen av et felles engasjement for elektrifisering av havner innen 2028 av en rekke statsråder og havnemyndigheter på One Ocean Summit (avholdt i Frankrike i februar) viser en klar industrigjenkjenning av landstrøm som en potensiell vei for å muliggjøre avkarboniseringsmål samtidig som det muliggjør renere energiløsninger med lavere innvirkning for mellomlandinger.

Det kan imidlertid være teknisk utfordrende å sette opp landstrømløsninger, spesielt i tilfeller der operatørene bruker to eller tre forskjellige systemer om bord som ikke er kompatible med hverandre. Yara Marines nøkkelferdige landstrømløsning er utformet for å gi et svar på dette problemet, og dermed redusere kompleksiteten i installasjonen og redusere prosjektrelaterte risikoer, for eksempel flåteomfattende installasjoner. I tillegg sikrer Yara Marines' topp ettersalgs- og servicefunksjoner at kundene vil se både kostnader og tidsfordeler for levetiden til installasjonene.

Aleksander Askeland, CSO i Yara Marine Technologies, sier at Yara Marine Technologies er opptatt av å støtte renere og bærekraftige operasjoner i hele maritim industri.

- Vi ser frem til å samarbeide med Finnlines for å tilby løsninger som vil maksimere fordelene over hele linjen. Vi bringer vår omfattende erfaring med planlegging og gjennomføring av flere fartøysinstallasjoner til dette samarbeidet, og vil administrere deres behov for levetiden til landstrømløsningene gjennom vår globale ettersalgsserviceorganisasjon, sier Askeland.

Kilde: Yara

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156