23948sdkhjf

Vik Ørsta sikret seg råvarer, unngår permitteringer

Veirekkverk-produsenten Vik Ørsta har fått mye av metallene sine fra Russland. Men så kom krigen i Ukraina. De ansatte fryktet dermed for arbeidsplassene. Nå har ledelsen sikret seg råvarer fra andre steder.

Det betyr at de ansatte ikke behøver å frykte for permitteringer de neste månedene, fordi Vik Ørsta har sikret seg råvaretilgang fra Polen og Tsjekkia.

– Nå har vi sikret oss råvarer for mai, juni og juli, og vi jobber for å få plass en fjerde båtlast med coil og da er vi kommet langt utpå høsten. Dermed blir idet ingen permitteringer, sier adm. dir. Kjetil Nesset til Sogn Avis.

Fikk aluminium etter sanksjonene

Vik Ørsta kom i medienes søkelys rett etter at Vestens sanksjoner mot Russland var en realitet. En båt med aluminium la til kai noen 100 meter fra bedriften for å levere metallet til bedriften. Det ble den sistes leveransen fra St. Petersburg i denne omgang for Vik Ørsta.

I utgangspunktet skulle bedriften motta ytterligere en leveranse i april. Kontrakten om disse leveransene ble inngått i oktober i fjor – lenge før krigen i Ukraina var en realitet. Men nå føler Nesset at det blir feil å motta denne leveransen.

70 ANSATTE: Veirekkverksprodusenten Vik Ørsta har 70 ansatte. FOTO: GOOGLEMAPS

Veirekkverk

Vik Ørsta bruker metallene primært til å produsere veirekkverk, og nå er de 70 ansatte glade for å slippe permitteringer. Bedriften mangler fortsatt 10 prosent 10 stål, men sier at de skal klare seg selv om dette ikke kommer.

Som mange andre har Vik Ørsta blitt rammet av de økte prisene på stål.

– En rekkverksskinne ut fra oss koster tre ganger så mye i dag som den gjorde for to år siden. 80 prosent av prisen er direkte knyttet til stålprisen, sier Nesset til lokalavisa.

Økte omsetningen i fjor

Til tross for koronapandemi kom selskapet seg godt gjennom 2021, og økte omsetningen med 100 millioner kroner. Omsetningen endte dermed på nesten 800 millioner kroner i fjor.

 

Kilde: Sogn Avis

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08