23948sdkhjf

Britisk stål-industri ber om mer støtte

Britisk tung-industri advarer at bedrifter må betale flere millioner pund i ekstra energi-utgifter fra neste uke. Det skjer dersom ikke britiske ministre forlenger den viktige støtten som har vært gitt så langt.

Det er ikke bare i Norge at offentlig strømstøtte til bedrifter er et hett tema om dagen.

I Storbritannia er man like bekymret for de høye strømprisene.

Det er Financial Times som skriver at ledere fra noen av Storbritannias største og tyngste energibrukere oppfordret politikerne til å ta videreføre støtten, som har vært gitt fram til nå og som skal avsluttes innen utgangen av mars. Støtten har sørget for at energi-intensive sektorer, som stålprodusenter og kjemiske fabrikker, får støtte for karbonkostnader som går utover prisen på elektrisitet.

Høye el-priser - merkostnad på 27 millioner pund

Myndighetene forlenget kompensasjonsordningen med ett år i januar i fjor, og denne skal vare til utgangen av mars i år. Dette skjedde ikke bare som følge av økte strømpriser, men også fordi Storbritannia meldte seg ut av EU. Men med de nye høye strømprisene antar britiske kjemiske produsenter at de vil få en merkostnad på mer enn 27 millioner pund på sine strømregninger inneværende år. Det er den britiske organisasjonen for kjemisk industri som har regnet ut dette.

En talsmann for regjeringen har uttalt at myndighetene skal støtte opp om og sikre en konkurransedyktig energi-intensiv industri.

- Har bidratt med 2 milliarder pund

- Vi har bidratt med utvidet støtte, inkludert mer enn 2 milliarder pund til energiutgifter og for å redde jobber, sier regjeringens talsperson.

Til tross for dette er britisk tungindustri bekymret, ikke minst fordi også skattenivåene er de høyeste siden 1940-tallet.

Kilde: The Financial Times

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Aqua-Nors utstillerliste er klar
Rekordmange på Industriens markedplass i regi av TESS
Vokser på kuldeteknologi
Kraftfprisen firedoblet seg for Olaussens Metall
Tyske Phoenix Contact feirer 100 år med solid vekst – også i Norge
138 hos Easee permitteres
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.284