23948sdkhjf

Forsiktig optimisme hos Brødrene Aa

I februar måtte Brødrene Aa si opp 35 av sine ansatte. Nå er man forsiktig optimister ved verftet i Eikrefjord.

Det er markedet for nybygg som har sviktet, som følge av at cruisetrafikken har ligget død verden rundt på grunn av koronapandemien.

Det var dette sviktende markedet som førte til at 35 ansatte ved Brødrene Aa måtte sies opp tidligere i år.

Ettermarkedet har holdt seg

Men det som er positivt er at ettermarkedet, det som dreier seg om service og vedlikehold, har holdt seg godt. Dette endrer likevel ikke situasjonen som har oppstått som følge av svikt i nybygg-markedet med de 35 oppsagte.

– Størsteparten av omsetningen vår kommer fra nybygg, og mannskapsmessig er det flest knyttet opp til dette arbeidet. I Eikefjord har vi flere ingeniører, og når vi tar med de som jobber i produksjonen, er det i dag om lag 15 til 20 ansatte. Etter nedbemanningen er vi om lag 150 ansatte i selskapet, sier verftsleder Even Rønnekleiv til Firdaposten.

Ingen nye nybygg-kontrakter

Nybygg-situasjonen har ikke endret seg siden oppsigelsen var et faktum. Det er ikke signert en eneste ny kontrakt på nybygg. Håpet er at dette kan endre seg om ikke lenge, da det er bevegelse i markedet for hurtig- og turistbåter.

I diss dager jobber Brødrene Aa med prosjekt som de håper skal bli en realitet. Blant leverer rederier nå tilbud til det offentlige på rutedrift i Nordland.

- Vi håper selvsagt på å få dratt i land nye kontrakter, slik at vi får et oppsving til høsten, sien er Rønnekleiv avslutningsvis til lokalavisa.

Kilde: Firdaposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094