23948sdkhjf

Brudd i meklingen - disse bedriftene kan bli tatt ut i streik

Fellesforbundet har brutt meklingen i årets lønnsoppgjør.

Frontfaget går nå til tvungen mekling.

I varsel om plassfratredelse fremgår det hvilke bedrifter som vil bli tatt ut i streik dersom meklingen ikke fører frem.

Meklingsfristen utløper kl. 24.00 torsdag 31. mars, men meklingen kan fortsette på overtid dersom partene blir enige om dette. Blir det ikke enighet, ender oppgjøret i streik.

Fredag

Flere tusen arbeidstakere over hele landet kan fra fredag bli tatt ut i streik. Mange av bedriftene faller inn under Metalsupplys nedslagsfelt.

Plassfratredelsen omfatter 764 bedrifter som er bundet av Industrioverenskomsten. Hver bedrift må sjekke listen under for å se på antall som er tatt ut og på hvilke lokasjoner.

Dersom bedrift/avdeling ikke er nevnt i plassfratredelsen er bedriften ikke omfattet.

I linken under finner du bedriftene som kan bli tatt ut i streik fra fredag:

https://www.fellesforbundet.no/globalassets/lonn-og-tariffsaker/tariffoppgjoret-2022/overenskomstene-tariff2022/io2022/tariff-2022---varsel-om-plassfratredelse-for-nho-bedrifter-pa-industrioverenskomsten.pdf

Plassfratredelsen gjelder for medarbeidere som er organisert i Fellesforbundet og omfattet av Industrioverenskomsten. Andre arbeidstakere skal fortsette sitt arbeid som vanlig, forutsatt at de kan sysselsettes på en rasjonell måte. Lærlinger er ikke omfattet.

Permitteringsvarsel

Bedrifter som ikke har varslet om mulig permittering grunnet streik, bør vurdere dette nå. Husk saksbehandlingsreglene ved permittering.

 

Kilde: Norsk Industri

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.861