23948sdkhjf

Tilfluktsrom-leverandøren Norfo merker godt til krigen

Bedriften leverer alt det man trenger til et tilfluktsrom. Men nå merker også Norfo krigen på kroppen: Sterkt økte priser og leveringsproblemer.

Norfo på Romerike er en av svært få bedrifter i Norge som leverer alt det du trenger til et tilfluktsrom.

Og tilfluktsrom er i vinden som aldri før, som følge av Russlands krig mot Ukraina.

Romerikes Blad skriver at bedriften merker økt etterspørsel, men samtidig sliter bedriften med å få tak i stålet som brukes i tilfluktsrommene, som dører og porter.

Er eksponert

– Vi er eksponert for situasjonen, det er det ikke tvil om. Spesielt innenfor enkelte produkter, sier daglig leder hos Norfo, Ivar Njøs, til Romerikes Blad.

De siste dagene har Metalsupply skrevet om økte stålpriser som følge av krigen i Ukraina. Dette skjer samtidig med at leveransekjedene er sterkt påvirket av det som skjer i konflikten.

Dette har ført til hamstring av stål og stålprodukter.

Tar inn litt ekstra 

Norfo er en av bedriftene som også har tatt inn litt ekstra av enkelte kvaliteter som de vet det vil større etterspørsel etter den nærmeste tiden.

- Og det er vi ikke alene om. Dette forsterker bare situasjonen og prispresset. Hamstring er prispressende, sier Njøs til RB.

TUNGT: Norfo leverer blant annet tunge ståldører til tilfluktsrom. FOTO: NORFO

– Vi har selv hamstret litt ekstra av enkelte kvaliteter som vi vet at det vil være ekstra etterspørsel etter framover, og det er vi langt fra alene om. Det forsterker bare situasjonen og prispresset. Hamstring er prisdrivende, sier Njøs.

Han kan legge til at det er spesielt på produkter som har relativt høy vekt i form av stål, som er mest eksponert for prisstigningen, og det skyldes at det er større andel råvarer i sluttproduktet. Dette kan for eksempel gjelde ståldører til tilfluktsrom.

Ønsker utstyr raskt

Njøs forteller videre til RB at mange nå ønsker utstyr raskt, og det merker Norfo i format at det er blitt større avstand mellom kundenes forventninger og det markedet kan levere.

-Samtidig ser vi også at beslutningsprosessen i for eksempel byggebransjen tar lenger tid for øyeblikket. Vi opplever å være inne i en periode med mindre etterspørsel og mindre bestillinger akkurat nå, legger han til.

Han tror at situasjonen vil vedvare en stund, og at det på sikt kan få konsekvenser for arbeidsplasser – også i Norge – at krigen og leveranseutfordringene drar ut i tid.

Kilde: Romerikes Blad

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.098