23948sdkhjf

Tredje alarm på Rafnes på tre dager

Industriområdet Rafnes i Bamble i Telemark har hatt tre utrykninger på like mange dager.

Den siste nødmeldingen tikket ut fra anlegget kl 06 torsdag morgen, og det ble meldt om røyk fra en gasstank på industriområdet.

Ifølge Telemarksavisa meldte Rafnes Industriområdet følgende i en melding torsdag morgen: «Klokken 05.40 ble det slått lokal alarm da vi fikk røykutvikling i en beholder på INEOS Rafnes. Bedriftens nødvernorganisasjon ble umiddelbart etablert. Det har ikke vært gass på avveie utenfor området. Det er ingen savnede personer. Politi, brann, helse og relevante myndigheter er rutinemessig varslet og har ankommet Rafnes Industriområde. Det vil bli gitt ytterligere informasjon straks vi får mer oversikt over situasjonen.»

Tom for gass

Politiets operasjonsleder opplyser senere torsdag morgen at tanken er tom for gass, og at det ikke er meldt om personskade på stedet.

Dette var den tredje hendelsen ved industriområdet på like mange dager. Tirsdag denne uka ble to menn som jobber med brannvern på området, skadet på grunn av brann i en prosessenhet ved anlegget. I tillegg ble 1200 arbeidere evakuert, noe de også var onsdag på grunn av fortsatt røykutvikling på stedet.

Kritisk skadet

Onsdag ble en mann i 50-årene kritisk skadet da han fikk strøm i seg under en rutinejobb. Det er uklart hva som var årsaken til denne hendelsen.

Mannen ble først sendt til Sykehuset Telemark og så videre til Haukeland universitetssykehus i Bergen. Mannen skal ha fått 1000 volt gjennom kroppen.

Tilstanden til mannen er ikke oppdatert siden onsdag.

 

Kilde: Telemarksavisa

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.125