23948sdkhjf

Westcon velger Hydroniq-kjølere til fiskebåt

Westcon Ølen bestiller sjøvannskjølere fra Ålesund-selskapet Hydroniq Coolers til tråleren som skipsverftet bygger for det norske sjømatselskapet Bluewild.

Fiskebåten blir den første som bygges med Ulstein Design & Solutions sin karakteristiske X-Bow-design.

Ålesund-selskapet Hydroniq Coolers skal levere tre av selskapets «Pleat» sjøvannskjøler til fartøyet. To av kjølerne skal anvendes til sentralkjøling av trålerens hovedmaskinrom, mens den siste skal bidra til kjøling av andre støttesystemer.

Kan rengjøres til havs

Pleat-kjølerne er annerledes enn standard platekjølere. Sentralkjølerne består av seks elementer per kjøler, som enkelt kan åpnes og rengjøres av mannskapet når man er til havs. Ett Pleat-kjøleelement tilsvarer omtrent 15 plater i en konvensjonell platekjøler. Vedlikeholdstid og -kostnad (tidsbruk og pakninger) reduseres dermed typisk med opptil 90 prosent.

– Det er begrenset med plass om bord på de fleste fiskefartøy, så Pleaten vår er designet for oppgaven. Lavt energiforbruk, lange serviceintervaller og enkel å vedlikeholde, sier Magnar Kvalheim, salgssjef hos Hydroniq Coolers.

Den patenterte Pleat-kjøleren er en modulbasert kjøler i titan, med et designtrykk på 6 bar.

Tråleren som Westcon Ølen skal bygge blir 73,2 meter lang og har et lasterom på 2 000 kubikkmeter. Fartøyet har plass til et mannskap på 30. Skipet er nybygg nummer 41 ved Westcon Ølen og skal etter planen leveres i 2023.

ÅLESUND: – Når en reder i Ålesund bestiller et skip så er det stas at man også velger sjøvannskjølere fra Ålesund, sier Magnar Kvalheim, salgssjef hos Hydroniq Coolers. FOTO: HYDRONIQ COOLERS

Batteripakke

Fiskebåten er bygd som frysetråler med fabrikk med levendemottak og ombordprossesering av filet og kokte reker. Den vil utstyres med et diesel-elektrisk hybrid kraft- og fremdriftssystem og en stor batteripakke. Overskuddsenergi fra vinsjene skal lagres i batteripakken, og overskuddsvarme fra motorene blir gjenvunnet og anvendt der det er behov i skipet. I tillegg skal det karakteristiske X-Bow-designet fra Ulstein Design & Solutions sørge for at drivstofforbruket reduseres betydelig.

Tråleren bygges for Bluewild, som er et Ålesund-basert sjømatselskap med 90 ansatte på land og til havs.

Ålesund-fokus

– Når en reder i Ålesund bestiller et skip så er det stas at man også velger sjøvannskjølere fra Ålesund, nærmere bestemt Ellingsøy. Når det er sagt så er nok energieffektiviteten og vedlikeholdsvennligheten til Pleat-systemet vårt mye viktigere for Bluewild enn det lokasjonen vår er, legger Magnar Kvalheim til.

Hydroniq Coolers skal produsere og sammenstille utstyret ved selskapets hovedkvarter i Ålesund og levere det til Westcon Ølen i 2022.

Hydroniq Coolers er eid av investeringsselskapet SMV Invest AS.

 

Kilde: Hydroniq Coolers

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kystverk-fartøy fikk motorstans
Japansk ståleksport-forbud til Russland
Mann fikk kran i hodet – på bedringens vei
Cruise-kontrakt for Brunvoll
Eramet Norway får 132 millioner kroner til energi- og klimaprosjekter i Sauda
DNV-ansatte får milliard-bonus
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.157