23948sdkhjf

Nordic Steel sikret seg den tredje havvind-kontrakten for Doggerbank

I alt er det tre store havvind-kontrakter Nordic Steel har sikret seg. Den siste kontrakten ble kjent nylig.

Nordic Steel skal levere ventilasjonskanaler til verdens største havvindpark på Doggerbank.

Nylig tildelte Aibel den siste kontrakten til Nordic Steel.

Til Stavanger Aftenblad/E24 sier avdelingsleder Thor Erik Hebnes i Nordic Steel at selskapet skal levere til sammen 360.000 kilo med ventilasjonskanaler.

Tredje på plass

- Vi er svært glade for denne kontrakten. Tidligere har vi fått tildelt liknende kontrakter for Doggerbank A og B, og nå kom altså Doggerbank C på plass, sier han til Aftenbladet.

Nordic Steel vil ikke gå ut med verdien på kontrakten, og det skyldes at man har undertegnet en taushetserklæring. Aftenbladet skriver imidlertid at kontrakten er på et tosifret beløp.

Selve ventilasjonskanalene skal bygges i Thailand, men monteres på de tre plattformene av Nordic Steel hos Aibel i Haugesund.

Fornybar øker

Nordic Steels satsing mot fornybar energimarkedet øker i omfang.  I 2021 sto dette segmentet for 17 prosent av omsetningen, mens 23 prosent av omsetningen kom fra den mer tradisjonsrike olje- og gassnæringen.

Økningen i oppdrag innenfor fornybar energi gjør at Nordic Steel nå bygger enda en produksjonshall ved sitt hovedkontor på Bryne. Bedriften har for tiden 99 ansatte.

Kilde: Stavanger Aftenblad/E24

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094