23948sdkhjf

Britiske stålgiganter kutter russisk kull

De to største stålselskapene i Storbritannia stanser all import av russisk kull.

Det gjør Tata Steel UK og British Steel for å minske Vladimir Putins handlingsrom i forbindelse med Ukraina-krigen.

De to britiske stålgigantene følger dermed Vestens øvrige sanksjoner mot Russlands regime.

Tata Steel UK og British Steel bruker det russiske kullet til å holde liv i selskapenes masovner.

Store stålverk

Tata Steel UK driver Storbritannias største stålverk sør i Wales, mens British Steel primært lager stål for togskinner fra sine verk ved Scunthorpe og Teesside.

Beslutningen fra de to britiske stålgigantene har allerede blitt møtt med reaksjoner fra flere hold. En av dem som stiller seg svært positiv til tiltaket er den konservative politikeren Richard Holden.

Fornøyd

- Jeg er svært fornøyd med å se at selskaper gjør seg mer uavhengig av russiske interesser. Vi må innse at disse interessene taper mot interessene til Storbritannia og deres allierte, sier han i en kommentar.

En talsperson for British Steel opplyser at selskapet har avsluttet enhver handelsrelasjon med leverandører og kunder som har base i Russland.

- Vi forventer ikke at leveransene skal bli vesentlig påvirket av dette, og vi fortsetter å operere i forhold til våre produksjonsplaner, sier talspersonen videre, ifølge Steeltimes International.

Fase ut russisk olje

Forrige uke forbød USAs president Joe Biden å importere russisk olje, kull, gass og andre energiprodukter, mens Storbritannias statsminister Boris Johnson har bestemt at man skal fase ut russisk olje innen utgangen av 2022, i håp om å gi britiske selskaper muligheter til å finne alternative levererandører. Britene ser også på muligheten for å redusere avhengigheten av russisk gass.

Industrikilder opplyser at europeiske stålprodusenter nå vender seg til Australia, Canada og andre land for å kompensere for bortfallet fra russisk kull og andre energikilder.

Kilde: Steeltimes International

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125