23948sdkhjf

VARD bestiller ballastvannrensesystem til ytterligere seks fjernstyrte fartøy

VARD har tildelt Norwegian Greentech en kontrakt for levering av rensesystem for ballastvann (BWTS) til seks fjernstyrte fartøy som verftsgruppen bygger ved Vard Vung Tau i Vietnam for et ikke-navngitt rederi.

VARD har utviklet en flerbruksplattform som muliggjør fjernstyring fra land, drift med redusert eller ingen bemanning.

Fartøyene er av VARD 9 60 design. VARD har designet skipene for et svært lavt karbonfotavtrykk og de er blant de første fartøyene som forberedes for grønn ammoniakk som drivstoff samt brenselscelle- og batteriteknologi.

 UV-lys og filtre

Norwegian Greentech skal levere et av selskapets energieffektive ballastvannrensesystemer til hver av de seks nybyggene. Selskapet har utviklet en metode som anvender en kombinasjon av UV-lys og filtre. Det kjemikaliefrie systemet har et svært kompakt design som er ideelt for trange motor- eller pumperom.

– VARD utfordrer leverandørindustrien konstant for å fremskaffe løsninger og produkter som reduserer energiforbruk, CO2-utslipp, driftskostnader og det totale miljøfotavtrykket. Vi er svært fornøyde med denne utviklingen ettersom det bidrar til å skape økt bevissthet rundt produktegenskapene til de ulike BWTS-systemene som er tilgjengelige i markedet, sier Jon Olav Kopperstad, salgssjef hos Norwegian Greentech.

Åtte pluss seks skip

I desember i fjor kunngjorde Norwegian Greentech at selskapet hadde sikret seg en kontrakt for å levere rensesystem for ballastvann til åtte fjernstyrte fartøy som VARD bygger ved Vard Vung Tau.

LEVERES: Slik ser de neste seks BWTS-systemene som skal leveres ut. FOTO: NORWEGIAN GREENTECH

– Først åtte fartøy og nå ytterligere seks. Leveransene våre til de første fartøyene er godt i gang, og de neste seks BWTS-systemene vil være identiske til de første åtte. Derigjennom bidrar vi til å strømlinjeforme og redusere risiko i byggeprosessen, legger Jon Olav Kopperstad til.

Norwegian Greentech skal produsere ballastvannrensesystemene ved selskapets hovedkontor i Fosnavåg og levere dem til Vard Vung Tau i Vietnam. Norwegian Greentech har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

Norwegian Greentech er et datterselskap av HAV Group ASA, som er notert på Euronext Growth i Oslo.

Kilde: Vard

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125